Prethodni članak
Sljedeći članak

Dom za odrasle osobe Lobor-grad dobio je dva nova vozila

Vozila će se koristiti u svrhu provođenja usluge pomoći u kući


Dom za odrasle osobe Lobor-grad dobio je dva nova vozila koja će se koristiti u svrhu provođenja usluge pomoći u kući.

Riječ je o dva vozila Volkswagen Caddy 2.0 TDI koja su dobivena od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Usluga pomoć u kući obuhvaća organiziranje prehrane (priprema ili nabava i dostava gotovih obroka u kuću); obavljanje kućnih poslova (dostava živežnih namirnica, pomoć u pripremanju obroka, pranje posuđa, pospremanje stana, donošenje vode, ogrjeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.); održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba) te zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba.

Prema riječima Darinke Sviben, ravnateljice Doma za odrasle osobe Lobor-grad, Dom ovu uslugu provodi od 2001. godine. Usluga se pruža osobama kojima je zbog tjelesnog, mentalnog, intelektualnog ili osjetilnog oštećenja ili trajnih promjena u zdravstvenom stanju prijeko potrebna pomoć druge osobe na područjima općina Lobor, Zlatar- Bistrice, Mača, Mihovljana, Konjščine i Novog Golubovca te grada Zlatara. Trenutno je uslugom obuhvaćeno 53 osoba.
Ravnateljica je zahvalila Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na pružanju podrške u radu. Navedena vozila će se koristiti za podizanje kvalitete usluga stanovništvu našeg kraja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook