Prethodni članak
Sljedeći članak

Dolazi nam Talija, nova kišna ciklona

Tek smo tjedan dana u klimatološkoj jeseni, a neki su gradovi već ispunili mjesečnu oborinsku kvotu. Bilo je i problema s poplavama, a čini se kako nas isti scenarij očekuje i u nastavku.


Sutra, u utorak nas od jutra ugodno, ponegdje uz malo magle, a danju toplo i djelomično sunčano uz lagani južni vjetar. Najviša dnevna temperatura slična ili još malo viša nego u ponedjeljak.

Već tijekom srijede očekuje se nova promjena vremena koja bi nam tijekom dana mogla donijeti novu kišu ili pljuskove sa zapada. U početku toplo i pomalo sparno s južinom, ali kako promjena vremena napreduje kroz naše područje tako će doći do pada temperature i okretanja vjetra na sjeverne smjerove.

Četvrtak bi mogao biti najhladniji i najkišniji dan u ovom tjednu. Dosta oblaka, a povremeno će biti kiše ili lokalnih pljuskova. U Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj moguća je obilna kiša, mjestimice i preko 40 litara po kvadratnom metru. U Slavoniji će oborina biti manje. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Temperatura zraka uz takvo promjenjivo vrijeme vjerojatno cijeli dan neće prijeći 20 Celzijevih stupnjeva, osim u istočnoj Slavoniji.

Slično vrijeme očekuje nas i tijekom petka. Puno oblaka i puno kiše pa bi opet u nekim dijelovima unutrašnjosti moglo biti problema s previše vode i manjim poplavama. Temperatura zraka slična ili malo viša od one u četvrtak, a i dalje će puhati umjeren vjetar sjevernih smjerova.

Prognostički materijali ponovno upućuju na malo ljepše vrijeme tijekom subote i osobito nedjelje. Moguća je kratkotrajna jutarnja magla, a tijekom dana bi moglo biti i nešto sunčanog vremena. Još uvijek može biti kiše, ali u manjim količinama, a veća šansa za kišu je tijekom subote. Jutra će biti malo svježija, a dnevna temperatura blago će rasti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook