Prethodni članak
Sljedeći članak

'Dokle ćemo se moći brinuti jedan od drugome, ostajemo doma zajedno!'

Ankica i Martin Pavlinić proslavili su 50 godina braka uz proslavu u krugu obitelji


Ankica i Martin Pavlinić iz Lučelnice Tomaševečke proslavili su na prvi dan 2019. godine 50. godišnjicu braka. Bračni par Pavlinić vjenčao se 1. siječnja 1969.godine. Kako nam je ispričala njihova kćer Božica Tumpa, na sam dan njihova vjenčanja vani je bilo pola metra snijega, no svadbenu svitu to nije spriječilo da veselo proslave svoj dan.

Uzbuđenje zbog proslave

Osim 40 - godišnje kćeri Božice, u braku su dobili još dvoje djece – kćer Katarinu i sina Stjepana. Supružnici Pavlinić skladno su živjeli i dočekali mirovinu, a iako su ih pod stare dane sustigle razne bolesti, ne odvajaju se jedno od drugog. Ankica je, naime, operirala kralježnicu, a Martin je prebrodio tri moždana udara i, nažalost, prikovan je za krevet. - Brigu o tati je preuzela mama, o smještaju u dom ne žele ni čuti. Sve dokle će se moći brinuti o tati ostaju doma - to je njihova već poznata rečenica – rekla nam je kći Božica dodajući da kako se bližila obljetnica zlatnog pira, njen otac bio je sve uzbuđeniji i maštao je o proslavi. Stavio si je, kaže Božica, čak i vjenčani prsten koji nije nosio godinama. - Vidjevši koliko ga to veseli odlučili smo organizirati malu proslavu koliko su nam to mogućnosti dozvoljavale, s obzirom da je on u krevetu. Pozvali smo najužu rodbinu, njihovu braću i sestru sa obiteljima. Budući da je odluka o slavlju bila donesena neplanski, veselilo nas je da je i brat uspio doći iz Francuske na tri dana – ispričala je kći Božica.

Naš poklon

A još jedno iznenađenje je upravo i ova objava. Naime, Martin je vjerni čitatelj Zagorskog lista pa nam se njegova obitelj obratila s molbom da im pomognemo u još jednom iznenađenju. – Budući da je tati Zagorski list najomiljeniji časopis, odlučili smo ga, uz vašu pomoć, iznenaditi tako da objavimo ovu vijest – rekla nam je Božica. A budući da su pokloni obavezni za velike obljetnice, mi smo odlučili gospodinu Martinu, našem vjernom čitatelju, pokloniti besplatnu tromjesečnu pretplatu na naš tjednik. Sretno Ankice i Martine u svim narednim zajedničkim danima!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook