Prethodni članak
Sljedeći članak

[DOGAĐANJA ISPUNILA OČEKIVANJA] Ivanjski dani u Biseru Zagorja


Iako je vrijeme pokazalo sve svoje draži i čari na sveopće iznenađenje za lipanj, olujna nevremena i obilni pljuskovi, Ivanjski dani održani na području Tuhlja, Klanjca i Trgovišća ispunila su svoja očekivanja pa i više od toga. Žlenderov brijeg nadomak Tuhlja je u subotu u večernjim satima posjetilo tristotinjak osoba željnih druženja i zabave a sve u čast Suncu i ljetnom solsticiju – najdužem danu u godini ili pak u slavu rođenja Ivana Krstitelja. Kao i ranijih godine, članovi Etno udruge Kolovrat iz Tuhlja potrudili su se sagraditi tradicionalni krijes pozamašne visine koji je zapaljen uz prigodni gromoglasan pucanj kuburaša članova udruga Munja, Gromovi Zagorja, Desinička kubura i Društvo tri kralja.

Samo događanje započelo je razigranim predstavama djece Kajkavske družine Osnovne škole Lijepa naša iz Tuhlja dok su se za dobro raspoloženje uz glazbu potrudili članovi F benda uz nastup Radeka Brodarca. U Velikom Trgovišću u Dubrovčanu pregršt događanja – obilježavanje Ivanja je krenulo u večernjim satima pod šatorom još od petka po sve do ponedjeljka uz odličnu ugostiteljsku ponudu Ugostiteljstva Zelengaj uz nastupe redom – grupa Fiškali, Amantes benda, Zvuci Zagorja i Luna benda.

U nedjelju smo imali čast prisustvovati i obogaćenom popodnevnom programu gdje su se za ugodnu zabavu pobrinuli članovi puhačkih orkestara –Pomp iz Mrzlog Polja, Lira iz Kraljevca na Sutli i Puhački orkestar Selno, a svojim nastupima su nas počastile i simpatične članice Udruga mažoretkinja iz Dubrovčana i Desinića, a posjetitelji su mogli razgledati i prigodnu ponudu nekolicine vlasnika domaće radinosti. Za ljubitelje sportskih događanja, sutra u utorak 25.06., organiziran je memorijalni malonogometni turnir Igor Bradač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook