Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljena priznanja zabočkim obrtnicima

12. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka


U  subotu 24. studenog u restoranu Zaboky u Zaboku održana je 12. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada  Zaboka na kojoj su se okupili brojni članovi Udruženja i pozvani gosti.

Predsjednik Udruženja obrtnika grada Zaboka Miro Čaržavec kao domaćin pozdravnim govorom započeo je druženje na kojem su u prvom dijelu programa podijeljena priznanja obrtnicima s dvadeset i više godina rada u obrtništvu.

Za dvadeset godina vođenja obrta priznanje su primili Verica Čuček, vlasnica obrta Vrtlarija Čuček iz Zaboka, Damir Oborovečki, vlasnik obrta Krojački salon „BENI“ iz Velikog Trgovišća i Mario Mak, vlasnik obrta „AUTO-KLASIK“ trgovina i prijevoz iz Zaboka.

Robert Črnjević, vlasnik  obrta "MEDITEX" proizvodnja medicinske konfekcije iz Zaboka primio je priznanje za dvadeset i pet godina, a Dragutin Škreblin vlasnik obrta DIGITAL FOTO ART, tiskarsko računalne usluge i trgovina iz Zaboka za trideset godina rada u obrtništvu.

Za trideset i pet godina rada priznanje je dodijeljeno Davoru Plešku, vlasniku obrta "JOSIP PLEŠKO" obrada metala i trgovina iz Zaboka.

Za pedeset godina rada obiteljskog obrta priznanje je uručeno Damiru Piljeku, vlasniku obrta PILJEK obrt za popravak elektroničkih uređaja iz Zaboka koji je nastavio rad obrta koji je započeo njegov otac Josip.

Pedeset godina obiteljskog obrta obilježio je Tomislav Mihelić, vlasnik obrta "ZABOK-MONTAŽA" instalacijsko-završni radovi iz Zaboka. Mihelić je aktivan član još od doba gradnje objekta Doma obrtnika u Zaboku, obnašao je brojne funkcije  u Udruženju i Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije, a između ostalog u dva mandata bio je predsjednik Udruženja obrtnika grada Zaboka.

Za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija uručeno mu je priznanje Hrvatske obrtničke komore iz ruku predsjednika Dragutina Ranogajca.

U namjeri  i želji za suradnjom i razvojem prijateljskih i gospodarskih odnosa od stane Antuna Trojnara predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba i Mire Čaržavca predsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka svečano je potpisan Sporazum o suradnji dvaju udruženja. Sklapanjem sporazuma dosadašnje prijateljstvo i povezanost Zagreba i Zagorja nastaviti će se uz još prisniju suradnju na zaštiti, promicanju i razvoju interesa obrtništva, udruženja obrtnika i komorskog sustava u cjelini.

Svečani skup svojim prisustvom uveličali su predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek, načelnik općine Veliko Trgovišće Robert Greblički, predsjednik Obrtničke komore KZŽ i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar, predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije, te predstavnici Zagrebačke banke i Zagorske kreditne unije.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook