Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljena priznanja dugogodišnjim topličkim obrtnicima

Po 2. puta Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice dodijelilo je priznanje 'Jakob Badel',


Prošle je subote održana 3. Večer obrtnika općine Krapinske Toplice.

Na događanju je nazočila i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek.

- Gospodarstvo na području Krapinsko-zagorske županije intenzivno raste, imamo najveću stopu novozaposlenih u Republici Hrvatskoj, uz istodobno najveće smanjenje nezaposlenosti. Svemu tome velik doprinos dali ste vi, obrtnici, koji ste i tijekom gospodarske krize ulagali u znanje svojih zaposlenih i u novu tehnologiju, čime su ostvareni uvjeti za povećanje proizvodnje, a samim time i otvaranje novih radnih mjesta. Krapinsko – zagorska županija pomaže obrtništvo na razne načine, pa tako sufinanciramo odlazak obrtnika na domaće i inozemne sajmove, izdvajamo sredstva za tradicijske obrte i stipendiramo učenice i učenike koji se odluče školovati za deficitarna zanimanja, od kojih većina spada upravo u resor obrtništva. Osim toga, s Obrtničkom komorom Krapinsko – zagorske županije, radimo na promociji deficitarnih zanimanja učenicima koji završavaju osnovnoškolsko obrazovanje - rekla je zamjenica župana Petek tom prigodom.

Za 10 godina u obrtništvu priznanje je dobio Dragan Jagić, vlasnik obrta 'Graditeljstvo Jagić', za 20 godina priznanja su dobili Davor Halapir (Pizzeria Servus), Renata Heršak (Pedikerski salon 'Renata'), Božidar Očić, (Ugostiteljski obrt 'Kapljica), Mladen Šoštarko (Obrt 'Vodolimex'), Damir Tumpa (ugostiteljski obrt 'Sunce'), Marijan Vdović (Stolarija 'Tomislav').

Za 25 godina u obrtništvu priznanja su dobili Mladen Antolić (Građevinski obrt 'Magra'), Alan Kralj (soboslikar i ličilac) i Darko Matkun (Obrt 'Elektroservis'. Za 30 godina u obrtništvu priznanja su dobili Vlasta Žnidarić (Obrt 'Pečenjarnica 6') i Božidar Belina (Obrt Automont Belina'). 

Uzvanike su pozdravili i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško i predsjednik Udruženja obrtnika Krapinske Toplice Mirko Blažičević.

Priznanje Hrvatske obrtničke komore ove godine primio je Miljenko Filipčić, vlasnik obrta „F&B Tours“. Povelju Hrvatske obrtničke komore primio je Dario Filipaj, potpredsjednik Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice te dugogodišnji aktivan član mnogih tijela Udruženja i komore.

Po 2. puta Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice dodijelilo je priznanje 'Jakob Badel', koje se dodjeljuje kolegi obrtniku koji se posebno ističe ili se isticao svojim radom i postignućima, promociji obrtništva te sudjelovanju i pomoći u radu matičnog udruženja. Navedeno priznanje dobio je Josip Očić.

Na navedenom događanju Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice i Udruženje obrtnika Sisak potpisali su Povelju o prijateljstvu, koju su potpisali predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić i predsjednik Udruženja obrtnika Krapinske Toplice Mirko Blažičević.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook