Prethodni članak
Sljedeći članak

DOBRO SE DOBRIM VRAĆA: Volonterke Lucijinog svjetla razveselile mališane u Klaićevoj bolnici

O humanitarnom djelovanju Snježane Stepan Leštek i njenih volonterki pisali smo nedavno u Zagorskom listu


Snježana Stepan Leštek i njene volonterke posjetile su jučer, u sklopu humanitarne akcije 'Lucijino svjetlo', Klaićevu bolnicu. Kako smo već pisali, Snježana je nakon gubitka kćeri Lucije koja se liječila upravo u toj bolnici, odlučila svake godine u božićno vrijeme prikupiti donacije i odnijeti ih potrebitima. – Moram reći da nam je bilo predivno. Plesali smo, pjevali, družili se i donijeli darove. Najviše su nas se dojmili komentari roditelja. Jedna majka iz BiH, koja ima teško bolesno dijete na odjelu gastroenterologije rekla je kako je naš dolazak upravo no što im treba – veselje unutar sivih zidova koje daje snagu za daljnju borbu – rekla nam je Snježana.


Kaže, sakupili su brojne donacije, a u Klaićevu je odneseno mnogo potrepština za osobnu higijenu, piđamice, igračke, slatkiši, voće, inhalatori, aspiratori, ali i vrlo vrijedan monitor za praćenje tlaka, pulsa i ostalih vitalnih funkcija.- Bilo je toliko donacija da smo čak zvali djecu i s drugih odjela da dođu i da im uručimo mali poklon. Prije svega zahvaljujem svim donatorima koji su omogućili da akcija bude ovako uspješna – istaknula je Stepan Leštek dodajući kako su i njene volonterke i ona ispunjene pozitivnom energijom i srećom. Osim izrazito pozitivnih reakcija malih pacijenata i njihovih roditelja, razveselila ih je i reakcija glavne sestre koja je rekla kako su sve donacije vrijedne i važne, no kako su volonterke akcije 'Lucijino svjetlo' već prijatelji bolnice.


-Posljednja dva mjeseca dali smo sve od sebe da bi akcija bila uspješna, ali mi ne mirujemo ni na lokalnoj razini. Za potrebite obitelji prikupljamo potrepštine i pečemo kolače da im barem malo uljepšamo blagdane – otkrila nam je Snježana Stepan Leštek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook