Prethodni članak
Sljedeći članak

DOBRE VIJESTI ZA RODITELJE: Krapinski vrtić radit će produljeno

Produžit će se radno vrijeme Dječjeg vrtića Gustav Krklec, koji će biti i dograđen za dvije odgojne skupine


Dobre su vijesti nedavno stigle u Grad Krapinu. Dječji vrtić Gustav Krklec s Gradom Krapinom javio se na natječaj za sredstva iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“. Na natječaju su prošli te je krapinskom Dječjem vrtiću odobreno 2,5 milijuna kuna za produživanje radnog vremena, odnosno za omogućavanje rada vrtića u poslijepodnevnim satima.

- Udio EU sufinanciranja je 100 posto, a ovim će se programom produljiti rad dječjeg vrtića u poslijepodnevnim satima. Planirano je da vrtić radi do 20 sati, jer znamo da roditelji ne mogu svi u vrijeme do kada vrtić ima dežurstvo doći po djecu. Bit će organizirane razne radionice i drugi edukativni sadržaji u koje će se moći uključiti i djeca koja ne pohađaju dječji vrtić – objasnio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, dodajući da su u tijeku pripremne radnje da se krene s realizacijom projekta, koji bi mogao početi u ožujku.

Dvije odgojne skupine

Dječji će se vrtić i dograđivati, a za dogradnju je otvoren postupak javne nabave, nakon čega slijedi odluka o odabiru izvođača. - Naša želja je da do iduće pedagoške godine odnosno do rujna počnemo upisivati novu djecu, a dogradnjom bi se kapacitet gradskog dječjeg vrtića trebao proširiti za dodatne dvije grupe – kaže gradonačelnik Gregurović. Dvije prostorije za nove grupe dogradit će se uz hodnik odnosno nišu postojećeg dječjeg vrtića na južnom dijelu objekta. - Sam prostor za djecu bi bio nešto više od 60 kvadrata, s tim da bi se uredili i popratni prostori uz to, svaka grupa bi dobila sanitarne čvorove, garderobu i ulazni dio – objašnjava Gregurović. Grad Krapina sufinancira i boravak djece u privatnim dječjim vrtićima ili onima na području drugih općina i gradova, a vezano uz ovu tematiku, doneseno je nekoliko bitnih odluka na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Krapine.

Sufinanciranje boravka djece u vrtiću

Izmijenjen je Pravilnik o sufinanciranju boravka djece u dječjim vrtićima. Naime, prema dosadašnjoj odluci sufinanciranje se moglo odobriti roditeljima koji su minimalno 12 mjeseci prijavljeni na području grada Krapine. – Zato smo imali nekoliko slučajeva gdje nismo mogli odobriti sufinanciranje s obzirom da su neke mlade obitelji doselile, a jedno od roditelja nije možda odmah promijenio prebivalište, pa smo takve zahtjeve morali odbijati. Po izmjeni odluke, više nema vremenskog ograničenja, samo roditelji u trenutku podnošenja zahtjeva moraju biti prijavljeni na području grada Krapine.

Sufinanciranje rada dadilja

Također, krapinski su vijećnici donijeli i Odluku o sufinanciranju rada dadilja. – Iako trenutno na krapinskom području nemamo registriran niti jedan obrt dadilja, dobili smo nekoliko upita roditelja da im se sufinancira boravak djece u takvim obrtima. Do sada takve zahtjeve nismo mogli odobravati, a od sada možemo – pojasnio je Zoran Gregurović. Smještaj djece u obrtima dadilja će se sufinancirati na isti način na koji se sufinancira boravak djece u dječjim vrtićima u kojima Grad nije osnivač. – Dakle, možemo sufinancirati maksimalno 50 posto mjesečnog iznosa, a maksimalno se može dobiti 50 posto ekonomske cijene gradskog dječjeg vrtića odnosno maksimalno sufinanciranje je 850 kuna za prvo dijete, a za drugo 70 posto – kaže gradonačelnik.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Promet je povremeno pojačan na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, u priobalju na prilazima turističkim središtima te na većini graničnih prijelaza. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Uz povećanu gustoću prometa povećava se ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program