Prethodni članak
Sljedeći članak

Do novčane potpore za bebe koje daje Krapinsko - zagorska županija od sada putem usluge e - Novorođenče

Krapinsko - zagorska županija dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć obitelji za treće i svako daljnje novorođeno dijete


Krapinsko - zagorska županija potpisala je Sporazum s Ministarstvom pravosuđa i uprave i uključila se u sustav e - Novorođenče koji omogućava podnošenje županiji zahtjeva za isplatu novčane potpore za treće i svako daljnje novorođeno dijete. Tako od 15. studenog roditelji zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć za treće i svako daljnje novorođeno dijete, mogu podnijeti prilikom prijave svog djeteta u matičnom uredu ili prijavom u sustav e - Građani kroz uslugu e - Novorođenče.

Prilikom prijave djeteta u matičnom uredu, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći te ukoliko ispunjavaju uvjete putem aplikacije e-Novorođenče, proslijediti Županiji zahtjev na rješavanje. Drugi način ostvarivanja prava moguć je prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e - Novorođenče uz svega nekoliko klikova.

Krapinsko - zagorska županija dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć obitelji za treće i svako daljnje novorođeno dijete: za treće novorođeno dijete 1.000 kuna, za četvrto novorođeno dijete 2.000kuna, za peto i šesto novorođeno dijete 3.000 kuna, za sedmo, osmo i deveto novorođeno dijete 4.000 kuna i za deseto i svako daljnje novorođeno dijete 5.000 kuna

Prednost ovakvog načina podnošenja zahtjeva za jednokratnu novčanu naknadu za novorođeno dijete je što roditelji više neće morati dolaziti osobno ili poštom dostavljati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, već će sve to moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta u matičnom uredu ili putem sustava e - Građani kroz uslugu e - Novorođenče.

Zahtjevi se inače mogu i dalje podnositi kao i do sada, osobnim dolaskom, elektronskim putem ili putem pošte, a obrasci zahtjeva dostupni su OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook