Prethodni članak
Sljedeći članak

DJEČJI TJEDAN U ZABOKU: Brojne aktivnosti, igre i radionice


Svake godine u prvom punom tjednu listopada u Hrvatskoj se obilježava Dječji tjedan. Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak, 3. listopada., kada se obilježava Međunarodni dan djeteta, i završava u nedjelju, 9. listopada


Društvo Naša djeca Zabok Dječji tjedan 2016. obilježava raznolikim programima za djecu i odrasle pa će tako na središnjem Trgu K.Š. Gjalskog u Zaboku prvoga dana organizirati zabavne igre za djecu, zatim program Čitaj mi! za djecu i roditelje, posjet Gradonačelniku, Igraonicu „Kutić slikovnica“, predstavu Crvenkapica i animirani film Dječak i svijet, posjetit će se Odjel za pedijatriju OB Zabok, organizirati radionice za Dječji forum i Dječje gradsko vijeće, a u sklopu NIVEA projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ koji se provodi u suradnji s tvrtkom Beiersdorf organizirat će se likovno-kreativne radionice za djecu i roditelje na temu „igračka i igra“.

 

Dječji tjedan je vrijeme naglašavanja važnosti promicanje prava djece koja su garantirana Konvencijom o pravima djeteta, kao i pravo vrijeme da se podsjeti na odgovornost odraslih za poštivanje dječjih prava i odgovaranje na potrebe djece. Djeca trebaju ostvarivati svoja prava uvijek i svugdje pa ih treba poštivati, promicati i unaprjeđivati cijelu godinu, a Dječji tjedan je prilika da se svatko od nas podsjeti što je napravio, kao i što još može napraviti za djecu i njihova prava.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook