Prethodni članak
Sljedeći članak

Dječje kreativne radionice iznjedrile krasne blagdanske ukrase

Prvi 'Advent u Zlatar Bistrici' održava se u organizaciji Udruge žena 'Zagorska škrinjica'


U sklopu prvog 'Adventa u Zlatar Bistrici' , koji se održava u organizaciji Udruge žena 'Zagorska škrinjica', a pod pokroviteljstvom načelnika Općine Žarka Miholića, danas je održana posljednja dječja kreativna radionica.


Tijekom tri posljednje subote zlatarbistrički su mališani u Vjeronaučnoj dvorani Župnog dvora izađivali razne blagdanske ukrase. Prva radionica bila je na temu izrade adventskih vjenčića, na drugoj su djeca izradila krasne prigodne svjetiljke i sijala pšenicu povodom blagdana sv. Lucije, a na današnjoj radionici izrađivala su tradicijske ukrase od perušinja. Svi ovi unikatni i zanimljivi dječji ručni radovi bit će podijeljeni sumještanima na druženju uz kuhano vino nakon mise polnoćke u crkvi sv. Ivana Krstitelja, čime će ujedno završiti i sama manifestacija.


- Ovo je prvi 'Advent' u našoj organizaciji i mislim da je pun pogodak. Djeca su uživala na radionicama, družila se i naučila nešto novo, priredbe su bile posjećene i osjetio se dašak blagdanskog duha. Iduće godine planiramo još obogatiti program, ideja ne nedostaje, a za prvi smo puta zadovoljni – kaže Ančica Pečatnik, predsjednica Udruge 'Zagorska škrinjica'.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook