Prethodni članak
Sljedeći članak

DEČAK: 'Naša glazbena scena je zdrava, u svakom slučaju zdravija od političke'

Mali ulični festival u Stubičkim Toplicama velikim će koncertom 8. lipnja otvoriti popularna grupa Vatra, a njihov nam je frontmen Ivan Dečak otkrio što su pripremili za zagorsku publiku


ZL Na sceni ste već gotovo deset godina, a iza vas je deset albuma. Kako je to raditi i živjeti rock i kakvom biste ocijenili rock scenu u Hrvata?

Dečak: Sljedeću godinu slavimo dvadeseti rodendan. Tada ćemo objaviti i album kojeg već najavljujemo singlovima ''Sekvoje'' i ''Nama se nikud ne žuri''. Našu glazbu ne bih svrstavao u nikakve glazbene žanrove. Smatram bespotrebnim ograničiti se, ukalupiti, zatvoriti unutar nekih ladica. Živimo glazbu i Bogu hvala, živimo od nje, scena nam je šarena i zdrava, u svakom slučaju zdravija od političke scene, a glazbene uzore uistinu nemamo, što naravno ne znači da ne uživamo u mnoštvu dobre glazbe raznih domaćih i stranih izvođača.

ZL Kakva je vaša publika? Mlađa ili starija populacija? Nije tajna da ste Vi osobno miljenik među damama...

Dečak: Smatram sretnom činjenicu da nas slušaju sve generacije i svi spolovi! Realno je za očekivati da će u prvim redovima, pogotovo na trgovima, biti mlađa publika, a ostatak prostora redovito popune starije generacije.

ZL Radite hit za hitom i ostvarujete brojne glazbene suradnje, najnovija je ona s Massimom koja je postala veliki hit.

Dečak: Stojimo iza svih pjesama za koje se odlučimo da idu na album, neke od njih ostaju albumske, a neke pak dobace dalje nego što smo očekivali. I jedne i druge jednako su potrebne našem mozaiku. Suradnje pak nisu rađene planski, pjesme su same, kroz period stvaranja zatražile određeni začin u obliku nečijeg vokala i interpretacije. Imali smo sreće da su se svi koje smo kontaktirali odazvali i tako pjesmi dali ono što je sama zatražila. Neizmjerno smo im zahvalni na tome. Novi singl ''Nama se nikud ne žuri'', u kojoj smo ugostili Massima, najavljuje naš 10. po redu studijski album.

ZL

Puno svirate, stalno ste negdje, vidimo po najavama, pa ste i čest gost u Zagorju, tako i na otvorenju Malog uličnog festivala u Stubičkim Toplicama. Kakav ćete štimung napraviti u Stubakima?

Dečak: Od samih početaka smatramo da esenciju benda čine live nastupi, prema tome, potpuno nam je normalno biti u kombiju, na putu, na pozornicama. U Stubakima ćemo odsvirati svojevrsni best of, od 1999. godine i našeg prvog albuma “Između nas”, na kojem se npr. nalaze pjesme “Bilo je dobro dok je trajalo” i “Vrati se”, do posljednjeg i upravo aktualnog “Nama se nikud ne žuri”.

ZL Primijetili smo i da pratite Zagorski list, odnosno naše intervjue, slikate ih i šaljete svojim prijateljima?

Dečak: Dobro ste informirani, drago mi je da ću se moći pohvaliti Mili Elegović, kako nije jedini Opelov ambasador koji je imao priliku dati intervju Zagorskom listu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook