Prethodni članak
Sljedeći članak

Davor Žažar novi je predsjednik Knjižničarskog društva Krapinsko-zagorske županije

U prostorijama Gradske knjižnice „Ksaver Šandor Gjalski“ u Zaboku održana Izborna skupština Knjižničarskog društva Krapinsko-zagorske županije


O radu Društva izvijestila je Predsjednica Vesna Jelić osvrnuvši se na aktivnosti realizirane u prethodnom razdoblju. Uslijedio je izbor Predsjednika i drugih tijela Društva za iduće mandatno razdoblje od 2018. do 2020. godine. Za predsjednika Društva izabran je Davor Žažar, dok su u Upravni odbor izabrane dr. Jasna Milički i Branka Vrbanec. Za tajnicu je izabrana Vesna Kranjec Čižmek, blagajnicu Sandra Šamec, a u Nadzorni odbor izabrani su Draženka Gretić, Danica Pelko i Denis Vincek.

Projekt „Dan bajki“

 Na prijedlog članice Društva Danice Pelko pokrenut je projekt „Dan bajki“ uz potporu Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine. Dan bajki održat će se u subotu 24.3.2018. u Krapini i sastojat će se od cjelodnevnih aktivnosti: pričaonice za djecu; teorijskih predavanja i radionica za roditelje, odgajatelje, učitelje, knjižničare; pričaonica za odrasle. Pozvani su gosti: Tina i Rajna Gatalica, dr. Diana Zalar, Sanja Pribić, Margareta Perišić, Ivana Marjančić, Hrvoje Zalar i Jasna Held.

 Uskoro otvaranje Gradske knjižnice Stubičke Toplice

Članovi Društva uputili su čestitku kolegici Danici Pelko koja je ove godine dobila prestižnu Nagradu „Ivan Filipović“ za svoj dugogodišnji predani rad u knjižničarskoj struci i posebno u radu s učenicima. Članovi Skupštine također su s odobravanjem popratili vijest da uskoro u Stubičkim Toplicama slijedi otvorenje 13. Gradske knjižnice u našoj županiji.

 

Dvadeseta obljetnica rada Društva

 – U narednom razdoblju radit ćemo na povećanju broja članova i prepoznatljivosti rada Društva kao glavne strukovne udruge knjižničara u našoj županiji. Na nama je da podržimo projekt „Dan bajki“ čije prvo izdanje slijedi ove godine, a za koje se nadamo da će postati tradicionalno. Također nam predstoji obilježavanje 20. obljetnice rada te se tom prigodom želimo ujedno zahvaliti našoj osnivačici Suzani Deak i svim dosadašnjim vodstvima – najavio je predstojeće aktivnosti Društva novoizabrani predsjednik Žažar.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook