Prethodni članak
Sljedeći članak

Davor osuđen jer je usred bijela dana divljao posred ceste u Zagorju. Sutkinja je ipak bila 'mekog srca'


Foto: Ilustracija (Nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem)

Davor iz središnjeg dijela Zagorja ovih je dana osuđen i proglašen krivim na sudu u Zaboku za dva prekršaja koje je istovremeno počinio u srpnju prošle godine.

Naime, on je usred tog ljetnog dana u Ulici Stjepana Radića u Velikom Trgovišću, u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena 50 kilometara na sat, vozilom jurio čak 95 kilometara na sat.

No, ne samo da je prebrzo vozio, već je i vozio posred ceste, a sve to su uređajem za mjerenje brzine marke „GATSO T-SERIES RT 4“ snimili zagorski policajci, koji su potom za ta dva prekršaja, prebrzu vožnju i vožnju posred ceste, izdali i Obvezni prekršajni nalog protiv Davora.

Davor je na taj prekršajni nalog uložio prigovor, ali u njemu nije sporio da je počinio ta dva prekršaja. Čak naprotiv, sve je priznao, ali je molio sud da ne prihvati prijedlog Postaje prometne policije Krapina da mu se na mjesec dana zabrani upravljanje motornim vozilima B kategorije.

Rekao je da mu je vozačka važna zbog posla, ali i zbog obitelji. Dodao je da je već ranije osuđivan za prometni prekršaj, ali da ne postoji opasnost da bi takvo nešto ponovio jer zna koliko mu je važno da ne izgubi vozačku.

Sud je na kraju prihvatio Davorov prigovor i nije mu 'uzeo vozačku na mjesec dana', već ga je kaznio novčanom kaznom koja za oba prekršaja iznosi sveukupno 420 eura, no ako u roku 30 dana plati dvije trećine kazne, odnosno, 280 eura, kazna će se smatrati plaćenom u cijelosti.

U obrazloženju svoje presude, sutkinja je, između ostalog, obrazložila i kaznu.

"Za izrečenu novčanu kaznu sud nalazi da će se istom ostvariti svrha kažnjavanja i utjecati na počinitelja da ubuduće ne čini prekršaje, a ujedno da će se primjenom kazne utjecati na svijest okrivljenika o povredi javnog poretka, društvene discipline i drugih društvenih vrijednosti koje se zakonom žele zaštiti", piše u obrazloženj na kraju kojeg se navodi i da protiv ove presude žalba nije dopuštena.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook