Prethodni članak
Sljedeći članak

Danijel Sekulić-Štefanec prvak Hrvatske u savateu

Još jednom se „Stubica boks“ pokazao kao odličan organizator borilačkih priredbi. U petak je u Stubičkim Top


Još jednom se „Stubica boks“ pokazao kao odličan organizator borilačkih priredbi. U petak je u Stubičkim Toplicama, na terasi Don Corleonea održana jedna takva. Čak 12 mečeva, demonstracije i prezentacije puna tri sata oduševljavalo je nekoliko stotina okupljenih gledatelja.

Kadetske borbe

Prvi su na ring izašli najmlađi borci. Kadetkinje i kadeti. U tom uzrastu mečevi se održavaju u assaut savateu u kojemu nema mnogo kontakta i nema nokauta. U prvoj borbi u kategoriji do 30 kg Lucija Karajica (Hrvatski vuk, Veliko Trgovišće) pobjedila je odlukom sudaca 3:0 Kristinu Novak (Omega, Šemovec). U kategoriji do 35 kg Valentina Ivančić (Stubica boks, Donja Stubica) također odlukom sudaca 3:0 okitila se naslovom državne prvakinje u meču protiv Petre Hac (Hrvatski vuk). I naredna tri meča u finalima Prvenstva Hrvatske za kadetkinje završila su pobjedama domaćih natjecateljica.

U kategoriji do 46 kg Jasmina Beljak (Stubica boks) bila je uvjerljiva protiv Nine Šantek (Omega, Varaždin) i pobjedila jednoglasnom odlukom sudaca. Mia Žukina je u kategoriji do 56 kg savladala odlukom sudaca 2:1 Mateju Kuhar (Omega, Varaždin). U posljednjem kadetskom finalu Nadja Šećović (Stubica boks) slavila je protiv Mirele Mavriček (Omega, Varaždin) jednoglasnom odlukom sudaca 3:0.

Nakon finalnih mečeva uslijedio je i revijalni meč između miljenika domaće publike Luke Leškovića i Antonia Horvatića (Omega, Varaždin). Tijesnom odlukom sudaca pobjeda je pripala Horvatiću.

Juniori i seniori

Nakon kadeta u ring su ušli u revijalnom meču Nikola Tušek (Stubica boks) i Dalibor Franjčević (Sesvetski Kraljevec). Pobjedio je Tušek prekidom u 3. rundi.

Uslijedio je jedan od najljepših mečeva večeri, finale Prvenstva Hrvatske za seniore u kategoriji do 74 kg između Luke Habeka (Omega, Varaždin) i Kristijana Janušića (Omega, Kneginec). Nakon mnogo izmjenjenih udaraca s obje strane sudac u ringu u 4. rundi prekida meč u korist Habeka.

Nakon ovako uzbudljivog meča uslijedila je dodjela priznanja i poklona zaslužnim trenerima savatea, te nekadašnjim reprezentativcima Stubica boksa i demonstracija savatea kao borilačke vještine.

Zatim su slijedili revijalni mečevi. Miroslav Tustić (Stubica boks) je u kategoriji do 66 kg odradio revijalni meč protiv Tomislava Hunića (Sesvetski Kraljevec), jer je finale državnog prvenstva u kojem se Tustić trebao boriti odgođeno. Tustić je pokazao odličnu tehniku i tjelesnu pripremljenost i uvjerljivo je pobjedio odlukom sudaca 3:0.

Vrlo borben bio je i meč između Maria Špoljarića (Omega, Varaždin) i Antonia Prtenjače (Ban Jelačić) u kojem je na kraju slavio Prtenjača.
Malu pauzu između ovih mečeva napravile su Mia Žukina (Stubica boks) i Valentina Balažinec (Omega, Šemovec) koje su odradile jednu prezentaciju jer se Valentinina protivnica za planirani meč nije pojavila.

Veliko oduševljenje publike izazvao je i meč u kategoriji preko 85 kg između Kristijana Pihaća (Stubica boks) i Marka Martinovića (Ban Jelačić). Na veliko oduševljenje publike pobjeda je na kraju pripala Pihaću.

Vrhunac priredbe bilo je finale Prvenstva Hrvatske u kategoriji do 70 kg gdje su se sastali Danijel Sekulić-Štefanec (Stubica boks) i Renato Gogošević (Pitbull, Split). Njih dvojica odradili su meč u 5 rundi, koje su obilovale prekrasnim potezima. U meču se vidjelo da je Sekulić-Štefanec kompletniji borac i da odlično barata svim tehnikama, dok Gogošević uglavnom koristi samo ruke. Na kraju je u ovom najljepšem meču večeri uvjerljivu pobjedu, jednoglasnom odlukom sudaca odnio Danijel Sekulić-Štefanec.

Na kraju još jednom moram pohvaliti Stubica boks za ovu odličnu manifestaciju i ostaje nam da se nadamo da će ovim putem i nastaviti. Prepuna terasa Don Corleonea dokaz je da zanimanje publike postoji, a brojna publika znala je na najbolji način pozdraviti kvalitetne poteze boraca. Isto tako okupljeni oko ringa zdušno su cijelu večer bodrili svoje favorite.

Hvala Dubravka!


Dubravka Boroša

Ovu sjajnu priredbu iskoristili su članovi Stubica boksa da se još jednom zahvale višestrukoj prvakinji države, Europskoj prvakinji i nesuđenoj Svjetskoj prvakinji Dubravki Boroši za sve što je učinila za klub. Ispred Stubica boksa prigodan poklon predao joj je Srećko Znika.

Iako se Dubravka više ne bavi aktivno savateom i dalje je ostala uz svoj omiljeni sport, i to kao sudac.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook