Prethodni članak
Sljedeći članak

Danas se objavljuju rezultati velikog istraživanja u Hrvatskoj, Markotić otkrila detalje


Ravneteljica klinike “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić izjavila je da istraživanje provedeno u Hrvatskoj, koje će biti predstavljeno u ponedjeljak, pokazuje da se, nakon druge doze cjepiva protiv koronavirusa, višestruko povećavaju antitijela kod određenog broja ispitanika, kako piše  Index.hr. Očekuje se da bi rezultati istraživanja mogli biti predstavljeni na presici Stožera koja počinje u 11 sati.

Gostujući u nedjelju navečer u Dnevniku Nove TV ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić najavila je kako će u ponedjeljak biti predstavljeno istraživanje koje je, istaknula je, dalo vrlo zanimljive rezultate. Objasnila je da je riječ o istraživanju provedenu u Hrvatskoj vezanom uz cijepljenje protiv koronavirusa koje je pokazalo da je, nakon druge doze cjepiva, primijećen nekoliko puta veći titar antitijela kod određenoga broja ispitanika.

To ukratko znači da se, nakon druge doze cjepiva protiv koronavirusa, višestruko povećavaju antitijela kod određenog broja ispitanika. Markotić je istaknula da su rezultati dobri te da je, zahvaljujući nekim novim spoznajama, Europska agencija za lijekove (EMA) zatražila da s njima podijelimo ta istraživanja. Svi detalji istraživanja trebali bi biti poznati danas. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook