Prethodni članak
Sljedeći članak

Danas počinje prodaja ulaznica za ovogodišnji GFUK; evo koje predstave igraju

Glavne zvijezde GFUK-a 2018. bit će Mila Elegović, Rene Bitorajac, Tarik Filipović, Igor Mešin i drugi, a danas počinje prodaja ulaznica za sve predstave koje će se igrati u krapinskoj Festivalskoj dvorani, dok će se ulaznice za 'GFUK po Zagorju' prodavati po općinama i gradovima


Glumački festival u Krapini ove godine počinje u petak 6. travnja i traje do nedjelje 22. travnja, a osim centralnog dijela GFUK-a, koji se tradicionalno održava u Krapini kroz tri vikenda i ove će godine profesionalne kazališne trupe stići i do brojnih gradova i općina u sklopu projekta 'GFUK i po Zagorju'. Ulaznice za predstave koje će se igrati u Krapini od ovog su utorka krenule u prodaju, a prva predstava, kojom se prvog petka od 20 sati  otvara Festival je predstava Mire Gavrana 'Sve o ženama', a odmah sljedećeg dana, u subotu 7. travnja, u istom večernjem terminu, u Krapinu stiže Zagrebačko gradsko kazalište 'Komedija' sa svojom hit predstavom 'Nije bila peta, bila je deveta'.

Drugi 'krapinski' vikend GFUK-a dovodi u subotu 14. travnja popularnog Tarika Filipovića i njegovu monokomediju 'Ćiro', s kojom je već obišao ogroman broj gradova čitave regije, država na prostorima bivše Jugoslavije i s kojom uistinu 'žari i pali' na ovim prostorima. Idućeg dana, u nedjelju, u ranijem terminu, od 17 sati, u Krapinu stiže 'Ježeva kućica' Zagrebačkog kazališta lutaka, koja će zasigurno oduševiti najmlađe posjetitelje. Posljednje festivalske subote, 21. travnja, u Krapini će gostovati Igor Mešin i Rene Bitorajac sa svojom novom predstavom koja upravo izlazi u Zagrebu, a zvat će se 'Idemo uživo', a koja se temelji na njihovom glumačko - voditeljskom iskustvu s televizije, kojeg su prenijeli na pozornicu.

Glavna pokretačka snaga ovog festivala, naš popularni glumac i glazbenik Adam Končić, istaknuo je kako je za ovogodišnji GFUK već sad gotovo sve spremno. - Na krilima prošlogodišnjeg, desetog izdanja Festivala, koji je bio vrlo uspješan i u kojem smo u 17 dana producirali 30 predstava diljem Zagorja, sad smo u punom organizacijskom zamahu pred ovo jedanaesto izdanje, kojem se jako veselimo i u kojem donosimo pet vrlo atraktivnih predstava u Festivalskoj dvorani u Krapini te šest naslova koji će se rotirati u 25 gradova i općina diljem Zagorja - rekao je Končić te naglasio da se ulaznice za predstave koje će se igrati u krapinskoj Festivalskoj dvorani mogu od ovog utorka kupovati preko internetske stranice www.ulaznice.hr, ali i na blagajni POU Krapina, od utorka do petka od 13 do 17 sati. Subotom, nedjeljom i ponedjeljkom ulaznice se neće prodavati u pretprodaji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook