Prethodni članak
Sljedeći članak

[DAN OTVORENIH VRATA] Službeno otvoren ured Udruge distrofičara Krapina

Udruga je izuzetno vrijedna, radi kvalitetne projekte, zapošljava puno osoba i podiže kvalitetu života svojih članova, istaknula je zamjenica župana


Obilježavanje Dana otvorenih vrata bio je ujedno i prigoda da Udruga distrofičara Krapina i službeno otvori svoj novi prostor u Krapini. Kako je istaknula predsjednica Udruge Mirjana Janžek, kako u 12 godina postojanja udruga nije uspjela dobiti svoj prostor, sama je pokrenula tu inicijativu.

– Ovaj prostor iznajmljujemo kao Udruga, a financirat će se za sada kroz jedan europski projekt koji provodimo, a nadalje se nadamo potpori naših lokalnih vlasti, da će nam pomoći sufinancirati ovaj prostor. Udruga do sada nije imala svoj ured. Imamo jedan prostor u Jesenju za radionice i druženja, ali to nije ured. Ovdje ćemo sada moći obavljati administrativne poslove, održavati sastanke, a sada, kada imamo prostor, cilj nam je i novo zapošljavanje, kako bi netko tu radio barem 4 sata dnevno i Udruga bi tada za svoje čalnove mogla biti otvorena svaki dan – istaknula je važnost uredskog prostora Mirjana Janžek.

Udruga okuplja osobe oboljele od mišićne distrofije s područja cijele Krapinsko – zagorske županije, ima više od 40 članova i 42 zaposlene osobe, a provodi projekte kroz koje pruža socijalne usluge svojim članovima, tipa osobni asistent, pomoć u kući, prilagođeni prijevoz, rehabilitaciju i druge razne aktivnosti kroz koje senzibilizira zajednicu. – Cilj nam je da osobe s invaliditetom budu aktivne i da kao udruga budemo prepoznati uzajednici, što u zadnje vrijeme i jesmo i to mi je jako drago. I u budućnosti imamo brojne ciljeve i mnoštvo započetih projekata – rekla je Janžek, dodajući da, iako bi potpora lokalne zajednice trebala biti i veća, stvari se mijenjaju na bolje. – Stvorili smo neke partnerske odnose sa zajednicom, prepoznaju nas kao partnere, uključuju u mnoge projekte i aktivnosti i stvaramo jedan dobar odnos – kaže Mirjana Janžek.

Otvorenju novog ureda prisustvovali su i zamjenik gradoančelnika Grada Krapine Dragutin Kozina, koji je istaknuo da prostora za udruge ima, no barijera su stepenice pa je teže naći adekvatne prostore, no na tom se polju čini puno, a zamjenica župana Jasna Petek pohvalila je rad udruge i izrazila zadovoljstvo što konačno raspolaže adekvatnim prostorom.

– Udruga distrofičara Krapina je izuzetno vrijedna, radi kvalitetne projekte, zapošljava puno ljudi i podiže kvalitetu života svojih članova. Društveno je angažirana i postala je integrativni dio naše zajednice, Krapine i Krapinsko – zagorske županije. Zahvaljuejm na svemu što Mirjana čini, bila je predsjednica koordinacije udruga osoba s invaliditetom, svojim konstruktivnim komentarima i prijedlozima pomaže nam u kreiranju politika ne samo za osobe s invaliditetom nego i sve ostale politike – rekjla je zamjenica župana, uz čestitke na lijepim rezultatima i obećanje pomoći Županije u opremanju ureda.

Novi prostor Udruge blagoslovio je jesejanski župnik, vlč. Danijel Herceg.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook