Prethodni članak
Sljedeći članak

DAN OPĆINE KRAPINSKE TOPLICE ‘Građevinska dozvola za novu dvoranu bit će izdana do kraja godine’

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima


U Domu kulture u Krapinskim Toplicama održana je svečana sjednica povodom Dana općine i župe. Sjednicu je otvorio predsjednik Opcinskog vijeća Zvonko Očić pozdravljajući izaslanika premijera i saborskog zastupnika Žarka Tušeka, državnog tajnika za gospodarstvo Marija Antonića, župana Željka Kolara i njegove zamjenike, predsjednicu Županijske skupstine Vlastu Hubicki te sve okupljene načelnike, gradonačelnike i goste.

- Naše vijeće radi dobar i vrijedan posao, a svaka sjednica protiče u konstruktivnom tonu - rekao je Očić.

Kratak osvrt na učinjeno od prošlog dana općine dao je načelnik Ernest Svažić. Istaknuo je kako nijedna jedinica lokalne samouprave ne može napredovati ako se oslanja samo na svoje fiskalne kapacitete.

- Otvoreni smo za prijave na projekte pa će se tako izgradnja reciklažnog dvorišta sufinancirati s 4.3 milijuna kuna, asfaltiranje nerazvrstanih cesta s 300 tisuća kuna, sanacija klizišta s 140, a rekonstrukcija rasvjete s 120 tisuća kuna. Sufinancirat će nam se i izrada strategije razvoja turizma, ali i dokumentacija za prenamjenu Doma kulture u Multimedijalni centar - naglasio je načelnik. Dodao je kako je cilj Krapinskih Toplica postati hrvatski centar zdravlja, a u tome uvelike pomaže odlična suradnja sa Specijalnom bolnicom Krapinske Toplice, ali i rad dviju bolnica - Akromiona i Magdalene.

- Drago nam je da će Specijalna bolnica ići u proširenje, a moram reći i da su potencijal Krapinskih Toplica prepoznali ruski i kineski investitori koji planiraju upravo ovdje graditi smještajne kapacitete - rekao je Svažić.  Istaknuo je kako se povećao i broj objekata za obiteljski smještaj s 28 na 39 objekata. Odličnu suradnju Općina, kaže načelnik, imaju i sa Zagorskim vodovodom koji je izgradio dva vodovodna sustava - u Lovrećim Selima i Maloj Erpenji, a asfaltirale su se i nerazvrstane ceste. Općina je, prema riječima Ernesta Svažića, uključila u projekt MiPOS kojem je cilj zapošljavanje teško zapošljivih kategorija žena, a u skorije će se vrijeme nastojati prionuti sanaciji Zagrebačke ulice i Ulice Antuna Mihanovića kroz sam centar. - Brinemo i za naše mlade pa tako imamo 38 stipendista, sufinaciramo troškove nabave nastavne opreme, školske kuhinje i prijevoza - dodao je Svažić. – U utakmici koju igram i dalje ću pozorno paziti tko je na poziciji da mu dodam loptu te konstantno vrebam prilike za dodavanje najbolje postavljenom igraču… ponekad je to Zvonko, prilika se otvori prema Jasni, ponudi se Željko, dotrči Žarko, obraduje me svaki otvoreni proctor prema Gabrijeli ili Gariju, čim se ukase prilika centrirat ću i prema Andreju. Važno mi je da je ekipa u kondiciji i da konstantno igramo visoki presing – naglasio je Svažić.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar na početku svog govora rekao je kako će do kraja godine svakako biti izdana građevinska dozvola za novu trodjelnu dvoranu koja će u omjeru 50-50 % financirati I Županija I Općina. – Krećemo u proširenje Specijalne bolnice koja će dobiti dodatne sobe, apartmane, wellness I spa centar. To je investicija koja nas posebno veseli – naglasio je Kolar dodajući da je u posljednjih par godina uloženo oko 7 milijuna kuna u sanaciju županijskih cesta na području općine, a u planu je da ove ili iduće godine počne rekonstrukcija kroz centar mjesta. – Potrebna nam je kontinuirana i stalna suradnja jer će najjače županijske investicije u daljnjih nekoliko godina biti upravo na području Krapinskih Toplica – istaknuo je župan.

Izaslanik predsjednika Vlade i saborski zastupnik Žarko Tušek čestitao je 25. godišnjicu osnutka Općine te naglasio kako načelnik Svažić radi odličan posao. – Ponosan sam na sve što je postigla ova općina, Županija, a uz potporu Vlade koja kontinuirano pomaže – istaknuo je Tušek.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki rekla je kako su Krapinske Toplice lučonoša zdravstvenog turizma KZŽ te da su važan kotačić Zagorja kao bajke na dlanu.

Na kraju sjednice dodijeljena su priznanja prvo učenicima koji su ostvarili značajna postignuća na natjecanjima. Tako su nagrađeni državni prvaci u krosu u kategoriji 5. i 6. razreda: Luka Mušica, Luka Ružak, Neven Kerep i Neven Očić. Lidija Mušica, Ivana Prežigalo, Tena Stepić i Lucija Ključević su na državnom natjecanju iz krosa osvojile 3. mjesto te su isto primile zahvalnice. Na državnom natjecanju iz Građanskog odgoja bile su Antonija Bednjanec, Laura Vuglec, Sara Besednik i Petra Horvatek. Na biskupijskom natjecanju iz vjeronauka osvojeno je 2. mjesto s ekipom Antonija Bednjanec, Laura Vuglec, Sara Besednik i Petra Horvatek. Na državnom natjecanju iz modelarske lige sudjelovali su Leon Očić i Petar Husak Kuhar osvojivši 5. mjesto, a mentori ekipama su bili Željko Fort, Nikola Jakopočević i Ivan Čavlek.

Dodajmo kako je Povelju Općine Krapinske Toplice dobila Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion za doprinos ugledu Općine kao odredišta medicinskog turizma. Posthumno je Povelja dodijeljena dr. med. spec. interne medicine Nedjeljku Ciglenečkom za izuzetno zasluge i rezultate na promicanju zdravlja te medicinskom i humanitarnom djelovanju. Za doprinos u očuvanju kulturne baštine Krapinskih Toplica Povelja je dodijeljena vlč. Mati Hercegu kao i Mirku Blažičeviću za doprinos u razvoju malog poduzetništva.

Plaketa Općine Krapinske Toplice dodijeljena je Kuglačkom klubu 'Obrtnik' za doprinos u razvoju i promicanju sporta, Franji Kosu za doprinos u radu Općinske udruge umirovljenika, kao i Danieli Ilijaš i Božici Blažićević za doprinose u razvoju malog poduzetništva.

Na sjednici je okupljene glazbenim točkama zabavljao zbor i tamburaški orkestar KUD-a Zlatko Baloković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook