Prethodni članak
Sljedeći članak

DAJMO DJECI KORIJENE I KRILA: Tradicijske igračke vrtiću Zipkica za njegov 50. rođendan

Dječji vrtić Zipkica tako je postao 50. vrtić kojem su uručene drvene igračke


Dječji vrtić Zipkica danas je, kao 85. vrtić u Republici Hrvatskoj, dobio drvene tradicijske igračke u akciji 'Dajmo djeci korijene i krila' koju provodi Etnografski muzej, Radio Kaj i Krapinsko – zagorska županija. Ravnateljica vrtića Dijana Lovinčić Crnković zahvalila je na dobivenim igračkama rekavši da su tete iz vrtića već s djecom radile projekt ' Kriči kriči tiček' koji se bavio upravo tradicijskim igračkama i baštinom.


Okupljene je pozdravio i domaćin, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek. Kako je rekao, i sam se igrao s takvim drvenim igračkama. – Drago mi je što su igračke stigle u zabočki vrtić baš u tjednu u kojem proslavlja 50. Rođendan. Uvjeren sam da će djeca uživati u njima – rekao je Hanžek. Mališane, koji su za svoje goste pripremili recitacije i pjesmu, pozdravio je i župan Željko Kolar koji im je poželio da nikad ne zaborave svoje korijene te da uživaju u igračkama koje su odraz zagorske tradicije.


Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja rekla je kako je krajnji cilj ovog projekta da se u Mariji Bistrici osnuje muzej drvenih igračaka, ali i da se školuju majstori koji bi naslijedili sadašnje izrađivače drvenih igračaka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook