Prethodni članak
Sljedeći članak

DAJMO DJECI KORIJENE I KRILA: Mališani iz Rožice dobili tradicijske igračke

Danas su djeci u dječjem vrtiću Rožica u Velikom Trgovišću uručene tradicijske igračke u sklopu projekta 'Dajmo djeci korijene i krila' kojeg zajedničkim snagama provode Radio Kaj i Etnografski muzej, a podupire Krapinsko – zagorska županija


Mališani iz Rožice pripremili su za svoje goste kratak program, a župan Željko Kolar rekao je kako je to 73 vrtić u Hrvatskoj kojem su poklonjene tradicijske igračke iz Marije Bistrice. – Ove godine planiramo posjetiti još sedam vrtića, a najveća nam je nagrada uvijek osmijeh djece – rekao je Kolar. Načelnik Robert Greblički obavijestio je javnost da su dobivene i dozvole za proširenje vrtića budući da je interes za upis sve veći. Pohvalio je i akciju 'Dajmo djeci korijene i krila'. – Iznimno mi je drago da se djeca mogu igrati igračkama koje su ekološke i koje su naša tradicija – naglasio je načelnik.

Na poklonu je, u ime djece, zahvalila ravnateljica Dječjeg vrtića Rožica, Gordana Pavlinić. Istaknula je kako će se igračke vrlo brzo konkretno iskoristiti. – Planiramo urediti eko – etno kutak u našem vrtiću u kojem će ove igračke svakako dobiti svoju funkciju – rekla je ravnateljica. Valja reći da su djeca osim drvenih igračaka dobila i poklon paket crtaćeg pribora Narodnih novina, ali i predstavu Labaratorija zabave.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook