Prethodni članak
Sljedeći članak

DA SE NE PREKINE TRADICIJA I SJEĆANJE NA MEDU: Iako u manjem obimu i bez gledatelja, održan turnir u streličarenju

Treći Memorijalni turnir Zlatko Mirt Medo IV organizirala je Družba vitezova zlatnog kaleža, a natjecali su se članovi udruge


Družba vitezova zlatnog kaleža ni ove godine nije propustila organizirati Memorijalni turnir za Medu. Iako u manjem obimu uslijed preporuka o ograničenom broju sudionika zbog epidemije, 3. Memorijalni turnir Zlatko Mirt Medo IV održan je u subotu 23. svibnja među članovima udruge. Prije samog turnira, članovi udruge kao i svake godine obišli su Medino posljednje počivalište i odali mu počast, a potom u sjećanje na njega, vrsnog streličara i izrađivača drvenih lukova i strijela, održali natjecanje u streličarenju, dok disciplina borbe vitezova u bohurtu, kao ni druženje s osnovnoškolcima, zbog ograničenja nisu održani.

Na turniru se okupilo 35 članova udruge od kojih se natjecalo 28. Prvo mjesto osvojio je Marko Krapinec, drugo Mladen Jalžabetić, a treće Marijo Milat, dok je najmlađi sudionik turnira bio šestogodišnji Borna Škiljan. Natjecale su se i ekipe, njih sedam, u svakoj po četiri člana. Treće mjesto pripalo je ekipi 'Jalža s decom', drugo mjesto ekipi 'Vitezovi', dok je prvo mjesto osvojila ekipa 'Braća drvenjaka'. Natjecanja su održana gađanjem u slamnate mete tradicijskim drvenim lukovima kakve je izrađivao i sam Medo. Upravo je tu tradiciju izrade nastavio njegov nasljednik Darko Škreblin iz Oroslavja, a pobjednicima u turniru drveni su lukovi dodijeljeni kao poticaj za razvijanje tradicije izrade i korištenje srednjovjekovnih lukova. Iako bez većeg broja sudionika iz prijateljskih udruga, ali i gledatelja, turnir je održan u duhu i načinu prikaza srednjeg vijeka kako ga je prikazivao i živio i sam Medo, a druženje je nakon natjecanja nastavljeno u prijateljskoj atmosferu uz logorsku vatru i gitaru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook