Prethodni članak
Sljedeći članak

Čuvajte se lažne medicinske sestre! Ima crnu kosu i nižeg je rasta.

DRSKO I BEZ SRAMA Nepoznate žene masiraju i kradu ušteđevinu iz starčevih novčanika, a pojavila se i žena koja prodaje steznike.


Nevjerojatno koliko su drske i bez srama nepoznate ženske osobe koje varaju starije ljude u njihovim vlastitim domovima. Nakon što je prevarena 74 –godišnja starica iz Komora Začretskog koja je ostala bez 2.000 kuna i  82-godišnja starica prošlog tjedna u Cigrovcu pokraj Pregrade kojoj je iz novčanika ukradeno 6.000 kuna, čini se da se lažna maserka, ista, ili više njih, ne boje policije, kada svoju prevaru nastavljaju dalje.

Riječ je o nižoj ženi, crne kose svezane u rep koja se predstavlja kao medicinska sestra iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.  Na taj način prevaren je i 66-godišnjak iz mjesta Police kraj Klanjca koji je prošle srijede osobno došavši u PP Klanjec te prijavio krađu više stotina kuna.

Policiji je ispričao da mu je nepoznata ženska osoba ponudila usluge masiranja, te ga pokrala.  Dogodilo se to još 31. kolovoza, pa je velika vjerojatno da na tom području operira ista lažna maserka. Policija ponovno apelira da pripazite koga puštate u kuću.

Takve prevarantice su slatkorječive, ljubazne, a starcima je topla riječ i mali znak pažnje i susretljivosti, dovoljan da povjeruju u nečije dobre namjere.

U srijedu u prijepodnevnim satima  policajci Policijske postaje Zlatar Bistrica zaprimili su dojavu 86-godišnje bake da joj je dan prije nepoznata ženska osoba prilikom prodaje steznika u obiteljskoj kući iz novčanika otuđila više stotina kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook