Prethodni članak
Sljedeći članak

Crno bijeli svijet: Prijelaz saniran, vozači ljuti zbog gužvi

Ovaj je ponedjeljak započela sanacija željezničko-cestovnog prijelaza u Zlatar Bistrici. Za promet je tako bila zatvore


Ovaj je ponedjeljak započela sanacija željezničko-cestovnog prijelaza u Zlatar Bistrici. Za promet je tako bila zatvorena državna cesta D29 preko željezničke pruge, te su osigurani alternativni pravci obilježeni prometnom signalizacijom.

Radove izvode Hrvatske željeznice zajedno s Cestama Varaždin, na zahtjev Općine Zlatar Bistrica koja na taj 'zahvat' čeka već poduže. Inače, frekventna je to cesta kojom se putuje za Zagreb i prema našem marijanskom svetištu u Mariju Bistricu.

Škola za ubuduće

- Dugo smo čekali na sanaciju željezničkog prijelaza, uz opetovane zamolbe HŽ-u s moje strane. Ceste Varaždin saniraju kolnik, a HŽ prijelaz koji je bio u derutnom stanju - rekao je zlatarbistrički načelnik Žarko Miholić.

Putnički je promet stoga bio obustavljen tri dana, dakle do srijede 13. listopada, a zatvorena frekventna cesta D29 neke je vozače zatekla. Bunili su se zbog neadekvatne i nepravodobne obavijesti o zatvorenoj cesti, te zbog loše osiguranih alternativnih pravaca, uz opasku da se sve moglo napraviti za dan, sanacijom noću ili nedjeljom kada je manje prometa kako ne bi bilo prometne gužve i zbunjenih vozača.

Kako saznajemo, Općina je iako to nije u njezinoj ingerenciji, obavijestila ljude o zatvorenoj cesti preko Radio Zlatara, dok su Ceste Varaždin uz suglasnost Hrvatskih cesta postavile prometnu signalizaciju na nekoliko lokacija. Koliko su one adekvatne i čitke, sada je već kasno suditi. Sanacija željezničko-cestovnog prijelaza završila je u srijedu, a cesta je ponovno otvorena za promet.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook