Prethodni članak
Sljedeći članak

Čišćenje korita potoka Šemnica, sanacija udarnih rupa i asfaltiranje lokalnih cesta

Brojne komunalne aktivnosti na području općine Radoboj kojima se, između ostalog, saniraju i štete od zime


Ovih su dana na području općine Radoboj u tijeku brojne aktivnosti u području komunalne infrastrukture. Kako je protekla zima i na radobojskom području bila oštra, s obilnim snijegom, krenula je sanacija nastalih udarnih rupa na prometnicama, odnosno sanacija oštećenja asfaltnog zastora, a oštećeni materijal zamjenjuje se novim agregatom. Na dionicama s radovima dolazi do povremenih prekida normalnog odvijanja prometa pa iz Općine građane mole za razumijevanje i strpljenje.

60 do 70 tisuća kuna

Zima je bila katastrofalna. Računamo da ćemo na saniranje udarnih rupa na cestama nakon ove zime utrošiti 60 do 70 tisuća kuna. Izdali smo i rješenje o odabiru najpovoljnijeg izvođača za asfaltiranje naših lokalnih cesta – kaže načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec. Za ovu namjenu izdvojit će se 430 tisuća kuna, a bit će asfaltirano sedam dionica lokalnih cesta u raznim zaseocima na području općine Radoboj. - Svake godine to radimo na isti način. Imamo komisiju za ceste koja je oformljena od strane Općinskog vijeća, a u njoj je naša komunalna redarka s predsjednicima mjesnih odbora i ljudima koji su te struke. Komisija prema svoti koju mi možemo osigurati u proračunu određuje koje se dionice asfaltiraju, prema prioritetima, i na taj način možemo biti transparentni i korektni prema našim mještanima – pojašnjava načelnik Topolovec.

Sječa i čišćenje

Također, sukladno najavi od strane Hrvatskih voda, na području Gornje Šemnice ovih dana odvijaju se radovi na sječi i tehničkom čišćenju korita potoka Šemnica - pritoka Gornja Šemnica. Predmetni radovi uvelike će doprinijeti na protočnosti potoka i samom branjenju gravitacijskog područja u slučaju velikih količina oborina i nepredvidivih situacija, stoga Općina Rado
boj poziva mještane na strpljenje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook