Prethodni članak
Sljedeći članak

Čišćenje bankina i orezivanje raslinja uz javne puteve na području Kumrovca

Općina Kumrovec u suradnji s firmom „Posredništvo i održavanje Uršič“ krenula je s radovima strojnog čišćenja bankina i orezivanja raslinja uz javne puteve

Općina Kumrovec u suradnji s firmom „Posredništvo i održavanje Uršič“ krenula je s radovima strojnog čišćenja bankina i orezivanja raslinja uz javne puteve.

– Cilj nam je raščistiti sve bankine uz općinske i nerazvrstane ceste. Velik je problem što granje, grmlje i divlje raslinje blokiraju cestu i otežavaju preglednost, pa smo se zbog prohodnosti i sigurnosti odlučili očistiti najkritičnije točke. Vlasnike čestica na kojoj se nalazi bankina mjesec dana prije početka radova obavještavamo da će Općina Kumrovec o svojem trošku očistiti bankinu uz cestu. Tako ostavljamo vlasnicima mogućnost da sami poruše raslinje– rekao nam je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt. Čišćenje bankina započelo je prije dva tjedna, a nastavit će se tijekom cijelog ljeta. Očistit će se do 10 km zaraštenih bankina. Općina Kumrovec u ovom projektu neće imati troškova, jer će se izvođač radova namiriti uzimanjem repromaterijala koji će iskoristiti za brikete, palete, iverice i druge potrepštine u drvnoj industriji. Šplajt nam je otkrio da najesen Općina ima u planu očistiti željezničku stanicu u Kumrovcu, koja je u potpunosti zapuštena i zaraštena.

– Imamo dogovor s Hrvatskim željeznicama da pokose i očiste željezničku stanicu, a kasnije ćemo u suradnji s „Posredništvom i održavanjem Uršič“ raščistiti i visoko raslinje koje već godinama raste iz pruge i oko pruge – rekao je načelnik Općine Kumrovec ogorčen što se dugotrajnim zapuštanjem od nekad lijepog kolodvora stvorilo ruglo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, zbog vjetra. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog - DC50 i DC27.  Za sve skupine vozila otvoren...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program