Prethodni članak
Sljedeći članak

Cesta uz prijelaz 'kod Šode' dobiva trake za skretanje i to sve plaća HŽ

Priprema je to za modernizaciju pruge 'Zaprešić-Zabok'


Prošlog tjedna na županijskoj cesti kroz središte Zaboka, ulici Matije Gupca, kod željezničko – cestovnog prijelaza poznatog kao prijelaz 'kod Šode', počeli su radovi na izgradnji dviju trećih zaustavnih traka, odnosno, traka za skretanje preko željezničkog prijelaza.

Plaća HŽ

Nositelj projekta je Županijska uprava za ceste Krapinsko – zagorske županije, no, oni ne izvode radove, niti ih financiraju. Kako su nam objasnili iz ŽUC - a, riječ je o pripremi za veliki projekt rekonstrukcije zagorske pruge. - Radi se proširenje kolnika, odnosno, nova, tzv. treća traka za skretanje preko željezničkog prijelaza.

Dakle, rade se dvije trake, za skretanje iz oba smjera prema zabočkoj industrijskoj cesti, odnosno, Prilazu dr. Franje Tuđmana. Radove izvode Županijske ceste Zagrebačke županije, a financiraju ih Hrvatske željeznice i to u sklopu projekta modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge Zaprešić – Zabok – pojasnili su nam u ŽUC - u.

Dio planova

Sve to potvrđuje ono što se u posljednje vrijeme najavljuje, da je novac za modernizaciju zagorske pruge osiguran, da se javnim natječajem traži izvođač i da bi radovi uskoro mogli i početi. Obzirom da se rekonstrukcijom pruge i zabočkog kolodvora namjerava i zatvoriti za promet prijelaz kod Obrtničkog doma, te se istočno od pruge, pored Trgocentrovog Supercentra planira izgraditi nova ulica, koja bi upravo trebala završiti na prijelazu 'kod Šode', očekuje se da će to dovesti do pojačanog prometa te je izgradnja trećih traka nužna. Kako su najavili iz ŽUC - a, ukoliko vremenske prilike budu dopuštale nesmetan tijek radova, oni bi trebali biti dovršeni do 15. studenog ove godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook