Prethodni članak
Sljedeći članak

Cesta u Kozjaku bila je svima trn u oku, no sada 730 metara ceste ima toliko željeni asfalt

U proljeće se planira u sklopu investicije od 2,3 milijuna kuna asfaltirati ceste koje zbog dotrajalosti zahtijevaju sanaciju, a asfaltnim slojem će se presvući i neke do sada makadamske ceste


Kao što je i najavio načelnik Općine Sveti Križ Začretje, Marko Kos, u 2021. godini najveći iznos novca, točnije 2,3 milijuna utrošit će se u asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području općine.Ova godina tako će se puno novca utrošiti u komunalnu infrastrukturu.

 

'Usmjeravajući sredstva koje, budimo realni i iskreni, u najvećoj mjeri dolaze upravo od naših mještana, nastojimo vratiti im uplaćeno kroz osiguravanje boljih uvjeta za život u našoj sredini - rekao je načelnik Kos, a za to se nije dugo čekalo. Naime, već je asfaltirano 730 metara ceste u Kozjaku, a vrijednost radova je 350.000 kuna. To je doduše završeno pred sam kraj prošle godine, ali je zapravo početak ovogodišnjih asfaltiranja koja će se sva obaviti u proljeće ukoliko ih u tome ne spriječi neka nepredviđena nepogoda. Bilo ih je i previše do sada pa se očekuje da će plan biti ispunjen.

 

Cesta u Kozjaku ne sam da je bila trn u oku mještanima već i općinskim strukturama i nitko ne skriva zadovoljstvo što je taj posao dovršen. Podsjećamo, osim ovih 730 metara u Kozjaku asfaltirati se planira 17 dionica nerazvrstanih cesta ukupne dužine 3,24 km. U sklopu ove investicije doći će do rekonstrukcije nekih već asfaltiranih cesta koje zbog dotrajalosti zahtijevaju sanaciju, a asfaltnim slojem će se presvući i neke do sada makadamske ceste. Pri određivanju prioriteta vodilo se računa o potrebama lokalnog stanovništva, a neke dionice poput one u Švaljkovcu i Štrucljevu povezane su sa spojnom cestom Zabok – Krapina koja je u izgradnji. Prateći potrebe razvoja središta Općine planira se i asfaltiranje 'prstena' oko novoizgrađene zgrade dječjeg vrtića, ambulante i škole na što će se utrošiti najveći iznos planiranih sredstava. No, važno je napomenuti da nisu zapostavljena niti okolna mjesta. Tako će se asfaltirati tri dionice u Vrankovcu, tri u Pustodolu Začretskom, dvije u Ciglenici Zagorskoj, dvije u Donjoj Pačetini te po jedna u Mirkovcu, Galovcu, Kotaricama i Švaljkovcu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook