Prethodni članak
Sljedeći članak

Česi zbog kvara sletjeli na Zagorski aerodrom, zagorski automehaničar im popravio letjelicu

Zagorec Boris Potočki popravio je letjelicu pa je 16 Čeha moglo nastaviti svoje putovanje prema Jadranu


Na Krapinsko - zagorski aerodom Zabok – Gubaševo jučer su po prvi puta sletjeli žirokopteri. Riječ je o šesnaest neplaniranih posjetitelja iz Češke, koji su se iz češkog Prerova preko Mađarske s osam žirokoptera uputili na jadransku obalu. No, zbog tehničkih poteškoća s jednom letjelicom, morali su se prizemljiti na najbližem aerodromu, pa su sletjeli u Gubaševom.

-U Prerovu imamo aero bazu i ponekad idemo na takve duže izlete. Bili smo primjerice prošle godine u Poljskoj, a ove godine uputili smo se u Hrvatsku. Planirali smo posjetiti Zadar, no eto, ponekad se dogode neplanirane stvari i kako smo imali tehničke probleme s jednim žirokopterom, morali smo sletjeti ovdje. Nije bila zapravo nikakva opasna situacija, jer je motor na žirokopteru radio, pa samo sletjeli čim smo primijetili problem s uljnim kilerom. Nakon popravka kvara idemo na iduću postaju, u Zadar, a zatim vjerojatno na Brač, vidjet ćemo – ispričao nam je Robert Nekl, jedan od 16 – orice prijatelja koji su se  s 8 žirokoptera zaputili na Jadran.

Češki letači prespavali su u Zaboky selu, a kvar na žirokopetru jutros im je popravio domaći automehaničar Boris Potočki iz Zaboka.

– Pokvario se uljni kiler, skinuli smo ga, pokrpali i sanirali i ljudi mogu nastaviti dalje – rekao je Potočki. Na pitanje da li je to prvi puta da popravlja žirokopter i je li puno drugačije nego popravljati automobil, Potočki je odgovorio poznatim Balaševićevim stihom: - Princip je isti, sve su ostalo nijanse. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook