Prethodni članak
Sljedeći članak

Centar "Ritam s konjem" sutra nastupa u Čazmi, na utakmici daljinskog jahanja

Od ove srijede članovi Centra bogatiji su za dvije nove licence za dresurno jahanje

U Konjičkom klubu Trajbar team u Zaprešiću, u srijedu je održano polaganje i ispit spremnosti za stjecanje jahaćih dozvola i licence za dresurno jahanje. Medu 15-ak pristupnika, ispitu su pristupila i dva jahača iz Centra "Ritam s konjem" iz Oroslavja.

Jahača dozvola stječe se nakon završetka škole jahanja i dodatnih provjera spretnosti, ali i vještina savladavanja konja unutar jahališta uz obaveznu prezentaciju jahanja u sklopu zadanog programa. Završni ispit je test za ozbiljan ulazak u jahače discipline, stoga je od iznimne važnosti da iz naše županije upravo Centar "Ritam s konjem" ispunio uvjete za pristupanje završnom ispitu. Centar „Ritam s konjem“ uz već popularno terapijsko jahanje u obliku hipoterapije, unazad 2 godine intenzivno razvija rekreativno jahanje za građanstvo, a dozvole i licence samo su dio puta i želje za popularizacijom jahanja u cijelom Zagorju.

Polaganju i ispitu spremnosti za sjecanje licence i dozvole za dresurno jahanje ove su godine pristupili: Merima Krivdić i voditelj - trener kluba Josip Knezić.  Knezić je pristupio ispitu za stjecanje dresurne licence i licence za daljinsko jahanje, što otvara vrata svim novim ljubiteljima rekreativnog jahanja i aktivnog odmora u Zagorju.

Podsjetimo, discipline u konjičkom sportu su: preponsko jahanje, dresurno jahanje, daljinsko jahanje i vožnja zaprega.

Centar "Ritam s konjem" sutra nastupa i u Čazmi, na utakmici daljinskog jahanja, na udaljenosti od 40 km. Utakmica daljinskog jahanja je u organizaciji Hrvatskog konjičkog saveza i KK Husar iz Čazme. Iz Centra će nastupiti Josip Knezić na grlu Rapidash.

Više informacija:

https://www.facebook.com/ritamskonjem/

www.ritamskonjem.com

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook