Prethodni članak
Sljedeći članak

Capak: "Naša krivulja broja oboljelih doživjela danas vrhunac"

Ne možemo razmišljati o popuštanju mjera. Kada ćemo više dana za redom imati pad, onda možemo razmišljati o popuštanju mjera, rekao je Capak


foto izvor: screenshot live Index.hr

U tijeku je pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. U posljednja 24 sata broj zaraženih porastao je za 96 i sada je ukupno zaraženo 963. 7680 osoba je testirano. 12,52 posto testiranih je pozitivno. Nema novopreminulih. Na respiratoru su 34 bolesnika. Oporavljenih je 73.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je da 21.071 osoba u samoizolaciji. Preko tisuću je zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. 53 liječnika su pozitivna. - Sada imamo drive-in sustav. Ljudi dolaze svojim automobilima i kroz otvoreni prozor im se uzima bris, a drugi djelatnik administrativne podatke. To je dobar sustav i treba ih stimulirati gdje god su oni mogući - kazao je Capak.

-Imamo pošast koja hara svijetom, ogroman broj oboljelih... Moj savjet je, koliko god možete ostanite kod kuće - poručio je Capak. Na upit koji uvjeti se trebaju ispuniti da bi se ukinule mjere napuštanja mjesta prebivališta, Capak kaže kako je naša krivulja broja oboljelih doživjela danas vrhunac.  - Ne možemo razmišljati o popuštanju mjera. Kada ćemo više dana za redom, pet dana, imati pad onda možemo razmišljati o popuštanju mjera - rekao je Capak. Komentirajući stanje u Splitu, gdje je skočio broj oboljelih, kaže da se radi o žarištu u Solinu.  -Više ćemo znati reći kad se za svakog utvrdi odakle su se zarazili. Za 90 posto njih znamo da su kontakti provooboljelih od prije deset dana - rekao je Capak, prenosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook