Prethodni članak
Sljedeći članak

Čak 12 posto zagorskih osnovnoškolaca nema za topli obrok u školskoj kuhinji

U sklopu projekta 'Zalogajček' u školskoj godini 2016./2017. pruža se nefinancijska pomoć zagorskim osnovnoškolcima čiji roditelji nisu u mogućnosti izdvojiti stotinjak kuna za školsku kuhinju, piše današnji broj Zagorskog lista.

  • školska kuhinja

    Foto:ilustracija

Prema podacima za školsku godinu 2015./2016. od ukupno 9688 učenika osnovnih škola u Zagorju, za njih čak 1168 (oko 12%) obitelj zbog socijalnog stanja nije bila u mogućnosti izdvajati sredstva za obrok u školskoj kuhinji, piše današnje tiskano izdanje Zagorskog lista. Stoga će sredstva koja stižu iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije u iznosu 702, 575, 78 kuna, a koje je Krapinsko - zagorska županija dobila na temelju poziva ''Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva'', koji je raspisalo tadašnje Ministarstvo socijalne politike i mladih, znatno popraviti tu sliku.

Podsjećamo, Krapinsko - zagorska županija dobila je 702.575, 78 kuna bespovratnih sredstava za projekt “Zalogajček”, u sklopu kojeg se u školskoj godini 2016./2017. pruža nefinancijska pomoć zagorskim osnovnoškolcima čiji roditelji nisu u mogućnosti izdvojiti stotinjak kuna za školsku kuhinju. Projekt traje ukupno 12 mjeseci, a započeo je krajem kolovoza 2016.. Projekt je namijenjen djeci uključenoj u osnovnoškolski program na području Krapinsko - zagorske županije koja žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva. Stoga ''Zalogajček'' osigurava pružanje nefinancijske pomoći u obliku redovnog primanja obroka u sklopu školske prehrane za 756 djece tijekom šk. god. 2016/2017. Uz nositelja projekta, Krapinsko-zagorsku županiju, u projekt je uključeno ukupno 29 osnovnih škola te Grad Krapina i Općina Stubičke Toplice, kao osnivači tri od ukupnog broja partnerskih škola.


Spriječit će se bilo kakva diskriminacija i poštivat će se dostojanstvo djece kojima je ova pomoć namijenjena. Krapinsko -zagorska županija je u uskoj suradnji sa svim partnerima i stručnim službama utvrdila set objektivnih kriterija koji definiraju najpotrebitije učenike, vodeći pritom računa da se izbjegava dvostruko financiranje, odnosno da djeca uključena u projekt „Zalogajček“ neće biti uvrštena u druge modele osiguravanja prehrane u školskoj kuhinji, a koje provode jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave ili iz drugih izvora, piše Zagorski list.

(Pročitajte više u novom broju Zagorskog lista...)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog opasnosti od naleta na pse na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Delnice savjetujemo vozačima da voze opreznije. Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i čvora Zadar 2. Od 21. do 22. travnja 2018...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program