Prethodni članak
Sljedeći članak

Butković: Nisam vjerovao da u RH postoji državna cesta u ovakvom stanju

Ugovor o obnovi 8750 m prometnice Zlatar Bistrica - Konjščina vrijedan nešto manje od 39 milijuna kuna danas je svečano potpisan u Konjščini


Uz prisustvo ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, u Općini Konjščina danas su predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip škorić i predsjednik Uprave Colas Hrvatska d.d. Siniša Koščak svečano potpisali ugovor o obnovi državne ceste DC24 na dionici Zlatar Bistrica – Konjščina.

Ova je dionica prometnice u izrazito je lošem stanju, jer se prilikom izgradnje brze ceste prijevoz građevinskog materijala najvećim dijelom odvija toj cesti, uslijed čega je došlo do uništenja kolnika. – Vozeći se po ovoj cesti danas nisam vjerovao da u Hrvatskoj postoji državna cesta u ovakvom stanju i drago mi je da su Hrvatske ceste prepoznale važnost rješavanja te prometnice, jer RH u 21. stoljeću ne smije dozvoliti da postoje takve državne ceste – komentirao je ovom prilikom ministar Oleg Butković. - Ovdje u KZŽ se gradi, nastavljaju se projekti, osmišljavaju novi. Vlada RH vodi računa zaista o svim infrastukturnim projektima u Krapinsko – zagorskoj županiji, koji se nastavljaju i prema Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, a sjeverozapad Hrvatske nam je svima jako bitan. Gradili smo autoceste, što je dobro, zbog čega imamo gospodarski rast, provodili su se veliki infrastrukturni projekti u željeznici, što je pohvalno, no postoje ovakvi krajevi Hrvatske koji su bili zapostavljeni u prošlom vremenu i moram izraziti zadovosljstvo onim što se učinilo proteklih mjeseci da bismo danas bili ovdje i da bi se ugovor potpisao. Hvala projektantima, Hrvatskim cestama, izvođaču Colasu, i molim da budu u dobroj suradnji s lokalnom samoupravom jer smo ovaj projekt osmislili zajedno s njima i bitno je da provedba bude u roku – naglasio je ministar Butković.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić, istaknuo je da će se obnoviti dionica u dužini 8750 metara, da je vrijednost radova nešto manja od 39 milijuna kuna, a vrijednost radova nadzora 2,5 milijuna kuna. Rok za završetak radova je 14 mjeseci. - Ispričavam se u ime Hrvatskih cesta što ste dugo čekali obnovu ove ceste, koja je dijelom potpuno uništena zbog radova na brzoj cesti. Pozivam građane i sve koji prometuju ovim pravcem na strpljenje, žao mi je što nismo mogli ranije započeti jer dolazi zimski period, no važno je da krenemo i cestu završimo što je prije moguće. Trudit ćemo se da bude gotova i prije roka – istaknuo je Škorić.

U ime izvođača radova, obratio se i predsjednik Uprave Colas Hrvatska, Siniša Koščak. – Mi smo spremni početi već sutra. Ovo je zahtjevan projekt, treba ugraditi u trup ceste 100 tisuća kubika kamenog materijala, 55 000 tona asfalta, gradit će se 30 km nogostupa, biciklističke i pješačke staze. Colas je respektabilna tvrtka, već smo prisutni u ovom kraju, radili smo na dionici Jelovec – Galovec, Bedekovčina – Zabok, križanje u Zlatar Bistrici i upoznati smo s lokalnim vlastima i žiteljima i odlično s njima surađujemo. Sada samo čekamo da nas investitor uvede u posao i počinjemo – istaknuo je Koščak.

Domaćin potpisivanju, načelnik Općine Konjščina Mirko Krznar, zahvalio je ministru i Hrvatskim cestama što su održali obećanje da se D24 obnovi u punom obimu. - Ovo je dokaz da ova Vlada i ministar misle ozbiljno da i ono što se obeća se i završi. Vidjeli ste da u ovom istočnom dijelu županije za vas ima puno posla – poručio je Krznar, zahvalivši i što je prekategorizirana bivša županijska ceste 2206,2205 od Konjščine do Komina u državnu cestu D540 te se nada da će se ona staviti u plan za rekonstrukciju do 2020. godine.

Zdaovoljan je i načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić, koji je u više navrata lobirao prema Hrvatskim cestama i nadležnim institucijama da se što prije krene u rekonstrukciju. – Veliki dio ceste, više od 50 posto, prolazi kroz područje Općine Zlatar Bistrica i drago mi je što je prepoznata potreba žurne obnove. Koji mjesec prije državne, bit će završena i dionica brze ceste i bit ćemo okruženi modernim i kvalitetnim prometnicama.I dućih 14 mjeseci treba malo strpljenja, no korist će biti ogromna. Vesele se i građani Zlatar Bistrice i Konjščine, kao i svi koji će prometovati ovom dionicom – komentirao je Žarko Miholić.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je i župan Željko Kolar, saborski zastupnik Žarko Tušek te čelnici okolnih općina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet na gradskim prometnicama, autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac u oba smjera, Jadranskoj magistrali (DC8) te na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i BiH. Povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje se...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program