Prethodni članak
Sljedeći članak

BUNA TRAJE! Svi na spektakularnu Bitku kod Stubice!

Otkrijte što vas očekuje sutra u Donjoj Stubici, gdje možete parkirati i tko će vas zabavljati na Buna partyju


Već jedanaestu godinu za redom u Gupčevom se kraju obilježava obljetnica Seljačke bune, i to manifestacijom koju svake godine posjeti i po 10 tisuća posjetitelja.

Veličanstvena Bitka kod Stubice, spektakularni prikaz povijesne bitke koja je simbol borbe za pravicu maloga čovjeka, odigrat će se sutra, u subotu 9. veljače, ove godine na novoj lokaciji, kod dvorca Stubički Golubovec.

Samu manifestaciju i ove godine organizira Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica, dok je za organizaciju i prikaz same bitke zadužena Družba vitezova zlatnog kaleža, zajedno sa svojim prijateljskim udrugama iz Hrvatske i inozemstva.

Program počinje već u 9.30 sati kada kreće 49. planinarski pohod stazama Gupčevih puntara u organizaciji Planinarskog društva ''Stubičan''. Od 11 sati počinje program u centru Donje Stubice sa srednjovjekovnim sajmom i kulturno – zabavnim programom, a seljaci će se oko 12 sati početi okupljati u centru. U 13.30 sati povorka kreće prema Stubičkom Golubovcu, gdje će se održati bitka.

Uz program posjetitelji će imati priliku posjetiti sajam starih zanata, probati široku ponudu domaćih specijaliteta i dobre kapljice. Nakon bitke slijedi Buna party, sa zabavnim programom u šatoru u centru i ispred crkve gdje će vas zabavljati Hands&Voice Tomi i Vladek te Studio band, a nakon toga pravi će šou pripremiti Psihomodo pop u 19 sati.

Osim naših domaćih posjetitelja koji će u Stubicu stići automobilima, iz Zagreba će voziti i besplatni ZET – ovi autobusi. Što se tiče parkiranja, ono će biti dozvoljeno samo u centru na označenim mjestima.

Parkiranje neće biti omogućeno kod dvorca Stubički Golubovec, do kojega će od centra ići povorka, a moći ćete se voziti i u turističkom vlakiću.

Za one koji će željeti otići do Muzeja seljačkih buna, besplatno će od 11 sati voziti autobus.

Oni koji su dosada već prisustvovali ovoj manifestaciji znaju da ovo nije samo prikaz borbe i života iz 16. stoljeća, već događaj edukativno - povijesnog karaktera. O velikoj Seljačkoj buni iz 1573. godine uči se u školama, piše se u raznim povijesnim knjigama, stoga dođete sutra u Stubicu, pridružite se pobunjenim kmetima i postanite dio ovog spektakularnog oživljavanja povijesti.

Buna trajeee!!!

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook