Prethodni članak
Sljedeći članak

Brzina najčešći uzrok prometnih nesreća

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske su tijekom tri mjeseca ove godine obavili očevid kod 142 prometne nesreće što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjenje za 10,1 posto


Evidentirana je jedna prometna nesreća s poginulom osobom, u 48 nesreća s ozlijeđenim osobama 8 osoba je teže, a 67 osoba lakše ozlijeđeno, dok je u 93 prometne nesreće nastala samo materijalna šteta.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine broj prometnih nesreća s poginulim osobama veći je za jednu prometnu nesreću, nesreća s ozlijeđenim osobama više je za 20,0 posto, dok je broj nesreća u kojima je nastala materijalna šteta manje za 21,2 posto.

Prema posljedicama sudionika u prometnim nesrećama broj poginulih osoba više je za jednu osobu, lakše ozlijeđenih osoba više je za 67,5 posto, dok je teže ozlijeđenih manje je za 42,9 posto. Brzina je i dalje najčešći uzrok prometnih nesreća. 48 nesreća ili 33,8 posto ukupnog broja nesreća izazvano je zbog neprilagođene/neprimjerene brzine uvjetima na cesti i u prometu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook