Prethodni članak
Sljedeći članak

BOŽAROV: Bez panike, u Zagorju ledene kiše ne bi trebalo biti

Kod nas je vjerojatniji snijeg nego ledena kiša


S obzirom na najave 'smrtonosnog crnog leda', odnosno ledene kiše koja na cesti stvara opasnu poledicu i histerije koje ovih dana povlači po društvenim mrežama i u medijima, pitali smo našeg prognostičara Kristijana Božarova, s portala Kadcekisa.com  čeka li nas uistinu takva opasnost.

-Kod nas će padati uglavnom snijeg, vjerojatno u dva vala. Prvi manji val ide od danas do sutra ujutro i tu bi moglo pasti do 4 centimetara snijega. Temperatura između -9 i -5°C. Drugi val oborina dolazi tijekom petka, osobito popodne i navečer. Padat će uglavnom snijeg, a ledena kiša je vjerojatnija u Slavoniji i Lici. Kod nas je šansa za ledenu kišu mala, vjerojatnije je da će ostati snijeg. Ipak ćemo ostaviti mogućnost i za malo te ledene kiše, ali ne vjerujem da će biti nekih većih problema. Temperatura između -7 i -3°C, kaže Božarov.

U subotu će biti još malo oborina u miješanom obliku i tada još postoji mogućnost za malo ledene kiše. Sve u svemu, ovdje kod nas je vjerojatniji snijeg nego ledena kiša. Ako je i bude, bit će je malo i uglavnom u noći na subotu i tijekom subote. Ali malo i lokalno.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook