Prethodni članak
Sljedeći članak

Bozanić premješta nekoliko zagorskih župnika i vikara, a neke šalje na liječenje!

Rektor Zlatko Koren ipak ne odlazi na Kaptol kako se spekuliralo, već će postati župnik u zagrebačkoj župi Sv. Blaža. No, on nije jedini zagorski svećenik koji mijenja župu. Nove župnike dobivaju i Belec, Zlatar Bistrica, Konjščina i Stubičke Toplice


U Zagrebačkoj nadbiskupiji, prema dekretima kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, u mjesecu lipnju i srpnju ove godine bilo je više imenovanja i razrješenja. Sadržaj dekreta bit će objavljen uskoro, a krajem prošlog tjedna objavljeni su podaci o premještajima. Mons. Zlatko Koren razriješen je službe rektora Svetišta Majke Božje Bistričke i službe župnika u župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici te imenovan župnikom u župi Sv. Blaža u Zagrebu, a kao što je već prije objavljeno na njegovo mjesto dolazi preč. Domagoj Matošević, dosadašnji rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.

Također, vlč. Dražen Radigović razriješen je službe privremenog upravitelja župe BDM Snježne u Belcu i službe supsidijara u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici te je imenovan župnikom u župi Sv. Petra i Pavla u Zagrebu – Kašina. A za župnog vikara u Mariji Bistrici imenovan je vlč. Ivan Zovko, do sada župni vikar u župi Uznesenja BDM u Zagrebu – Stenjevec. Vlč. Ivan Kovačić razriješen je službe župnika u župi Sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici te je upućen na liječenje i oporavak, a vlč. Petar Repić razriješen je službe župnika u župi Sv. Josipa i Gospe Lurdske u Barilovićkom Leskovcu i u župi Sv. Vida u Ladvenjaku te je imenovan župnikom u župi Sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici.

Vlč. Blaž Bartol razriješen je službe župnika u župi Sv. Dominika u Konjščini i stavljen u stanje mira, a vlč. Milan Pušec razriješen je službe župnika u župi Sv. Brcka u Brckovljanima te je imenovan župnikom u župi Sv. Dominika u Konjščini i u župi BDM Snježne u Belcu. Vlč. Josip Ban razriješen je službe župnika u župi Sv. Josipa u Stubičkim Toplicama te imenovan župnikom u župi Sv. Leopolda Mandića u Orehovici, a vlč. Ivica Šestak razriješen je službe župnika u župi Sv. Leopolda Mandića u Orehovici i imenovan župnikom u župi Sv. Josipa u Stubičkim Toplicama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook