Prethodni članak
Sljedeći članak

Bogat program u Bedekovčini povodom Dana općine i Župe sv. Barbare

Događanja će se održavati od četvrtka 30. studenog do ponedjeljka 11. prosinca

  • foto: arhiva

    foto: arhiva


Općina Bedekovčina u ponedjeljak 4. prosinca obilježava Dan općine i Dan župe svete Barbare. Svečanost će se obilježiti manifestacijama kroz nekoliko dana.

Događanja počinju već danas, 30. studenog. Dječji vrtić Bedekovčina će proslavom koja počinje u 16 sati obilježiti svoj dan. U petak, 1. prosinca održava se ekosajam 'EKO ARENA' od 10 do 18 sati u Srednjoj školi Bedekovčina.

Na bedekovčanskoj tržnici će se u subotu 2. prosinca s početkom u 8 sati otvoriti božićni sajam, a u sportskoj dvorani će se nastaviti 'EKO ARENA'. Isti dan će se s početkom u 17 sati održati promocija zbirki pjesama 'Usputne minijature' i 'Čuvarek ognjišća' Vladimira Šenjuga. Kulturni program se nastavlja i dan kasnije, u nedjelju 3. prosinca. U OŠ Bedekovčina s početkom u 17 sati održat će se izložba slika Udruge Muški pjevački zbor Magdalenić. Već tradicionalno u ponedjeljak će se u župnoj crkvi svete Barbare održati sveta misa, a u 17 sati počinje svečana sjednica Općinskog vijeća Općine.

U utorak 5.prosinca će se upriličiti otvorenje Mjesne knjižnice i čitaonice u Brestovcu Orehovičkom, a održat će se i književna večer čiji je gost Stjepan Lice, a večer će se održati u staroj školi u B. Orehovičkom. Na Nikolinje, u srijedu 6. prosinca s početkom u 17 sati doći će sveti Nikola u sportsku dvoranu Srednje škole Bedekovčina. Dan kasnije, u četvrtak 7. prosinca održat će se otvorenje izložbe radova Udruge Našenina. Izložba će biti otvorena 8. i 9. prosinca i moći će se pogledati u prostorima Udruge.

Petak 8. prosinac rezerviran je za promociju monografije Općine Bedekovčina 'Plemenito srce Bedekovčine' s početkom u 19 sati u bedekovčanskoj osnovnoj školi. Božićni sajam će se održati i u subotu 9. prosinca. Isti dan, s početkom u 17 sati održat će se Međunarodni susret dječjeg folklora u osnovnoj školi.

Nedjelja 10. prosinca rezervirana je za smijeh i glazbu. U 18 sati će se naime, u Vatrogasnom domu Poznanovec održati predstava 'Zemlja' Dramske udruge 'Kaj'. Predstava je komična s elementima mjuzikla, a ulaz za sve zainteresirane je besplatan.

U ponedjeljak 11. prosinca održat će se predstava 'Ni med cvetjem ni pravice' u OŠ Bedekovčina s početkom u 19 sati u kojoj nastupaju Adam Končić i Oliver Belošević. Ulaznica iznosi 30 kuna.

- Ovom Vas prilikom pozivamo da nam se pridružite u slavljenju naše Bedekovčine i naše zaštitnice sv. Barbare - poručuju iz Općine Bedekovčina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook