Prethodni članak
Sljedeći članak

Blagoslovljena kapelica posvećena likvidiranom loborskom župniku


Na dvije mramorne ploče isklesan je tekst iz spomenice župe koji govori o mučeničkoj smrti velečasnog Josipa Vedrine i zvonara Tome Martinuša 25. rujna 1949. godine.


Na blagdan sv. Josipa  blagoslovljena je kapelica posvećena sv. Josipu na križanju Zagrebačke ulice i Ulice Josipa Vedrine. Na inicijativu obitelji Pavlinić i Štahan-Hubak na tom je mjestu sagrađena kapelica s kipom sv. Josipa i dvije mramorne ploče na kojima je isklesan tekst iz spomenice župe koji govori o mučeničkoj smrti velečasnog Josipa Vedrine i zvonara Tome Martinuša  25.rujna 1949. godine.

Osim loborskog župnika velečasnog Vladimira Drnetića svetoj misi prisustvovao je i velečasni doktor Mislav Kutleša koji se u homiliji osvrnuo na nedjeljno evanđelje istaknuvši kako je kao istinski vjernik potrebno neprestano žeđati za Riječju Božjom.  Spomenuo se i nemilog događaja koji se dogodio kod Rastavice nedaleko novoizrađene kapelice potaknuvši okupljene kako je potrebno stalno se iznova spomenuti loborskih mučenika koji su vjeru platili svojim životom. Nakon Svete mise okupljeni vjernici zadržali su se kod kapelice i okrijepili hranom i pićem koji su pripremile obitelji Štahan i Hubak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook