Prethodni članak
Sljedeći članak

BLAGOSLOV I POLAGANJE KAMENA TEMELJCA: Poznanovčani će za pet godina dobiti novu crkvu

Danas je na gradilištu nove poznanovečke crkve održan blagoslov i prigodna sveta misa


Ako radovi budu tekli po planu, Poznanovčani će za pet godina dobiti svoju crkvu. Dosada su stanovnici tog naselja, koje spada u sastav općine Bedekovčina, mise imali u Vatrogasnom domu. Crkva će biti posvećena Svetom Ivanu Pavlu II, a vrijednost radova kreće se između 15 i 17 milijuna kuna.

Na gradilištu crkve danas je položen kamen temeljac te održana sveta misa uz prigodan blagoslov. Svečanosti je nazočio i pomoćni biskup zagrebački, Mijo Gorski, rektor marijabistričkog Svetišta, Zlatko Koren, župnik mačanske župe, Stjepan Halužan, župan Željko Kolar, načelnik Bedekovčine Darko Ban, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki te brojni načelnici, gradonačelnici, političari i mještani.

Idejno rješenje za izgradnju crkve dao je svećenik Željko Nestić, a župan Željko Kolar naglasio je kako mu je izuzetno drago što će mještani Poznanovca konačno dobiti crkvu te da će Županija pomoći da još ove godine budu sagrađeni temelji. Isto je tako napomenuo kako će ovih dana biti dobivene sve dozvole za izgradnju crkve u Stubičkim Toplicama. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook