Prethodni članak
Sljedeći članak

'Big brother' stiže i na zagorske ceste

Lokacije na kojima će se postaviti automatski radari su one na kojima i inače vozači malo vole pritisnuti papučicu gasa, a izabrane su državne i županijske ceste u pet zagorskih gradova i dvije općine


Policijska uprava krapinsko – zagorska dobiva radare za automatsko mjerenje brzine koji će tijekom iduće godine biti montirani uz prometnice na području naše županije i to u nekoliko gradova i općina. Kako su nam odgovorili iz zagorske policije ti uređaji funkcioniraju na način da snimaju brzinu u oba smjera u dnevnim i noćnim uvjetima, a imat će i mogućnost prepoznavanja registarskih oznaka kako domaćih tako i država EU i susjednih država. 

Radar za automatsko mjerenje brzine dobit će Ulica Matije Gupca u Zaboku

Kako piše današnje izdanje Zagorskog lista, fiksni radari  postaviti će se na osam lokacija u Zagorju i to u Oroslavju, na državnoj cesti D 307- 4km 1 dionice (obilaznica, ul. A. Gredičaka kod kbr. 3f ), u Gradu Krapini na dvije lokacije, u Ulici hrvatskih branitelja - kod OŠ August Cesarec i u Mihaljekovom Jarku kod kbr.12, u Velikom Trgovišću u Ulici Stjepana Radića kod kbr.73, u Donjoj Stubici na državnoj cesti  D 307  u zoni osnovne škole, u Bedekovčini na državnoj cesti D1 ulica Matije Gupca kbr. 33, u Gradu Zaboku na županijskoj cesti ŽC 2195 Ulica M. Gupca 132, i u Gradu Zlataru na državnoj cesti D 29 – Zagrebačka ulica – kbr. 49 a. Lokacije na kojima će se postaviti automatski radari su one na kojima i inače vozači malo vole potegnuti papučicu gasa, a izabrane su državne i županijske ceste u pet zagorskih gradova i dvije općine. Naša Policijska uprava ove godine dobiva dva fiksna radara, a iduće godine još dva, tako da će ih do 2020. ukupno imati četiri, i osam kućišta u koja će se po potrebi montirati uređaji za mjerenje brzine, ovisno o policijskoj procjeni.

Jedna od lokacija gdje će se postaviti kamera je i državna cesta D29 u Zagrebačkoj ulici u Zlataru

Inače, policija kupuje ukupno 75 fiksnih sustava za automatsko mjerenje brzine te 150 kućišta,  koji će biti montirani na stupove duž prometnica u više hrvatskih gradova, vrijednosti 39, 4 milijuna kuna. Ovo je jedna od većih investicija Ministarstva unutarnjih poslova, vezanih uz postavljanje mjernih uređaja koji kontroliraju brzinu u Hrvatskoj. Ovim se projektom želi postići bolja kontrola stanja na prometnicama, smanjiti broj prekršaja, ali i kazniti nesavjesne vozače. Riječ je o fiksnim kamerama koje snimaju prekoračenja brzine zajedno s registracijskim oznakama vozila, pa će se vozačima kazne slati odmah na kućnu adresu. Osim prebrzih vozača, policija će pomoću njih loviti i neregistrirana te ukradena vozila. Mogu mjeriti brzine od 20 do 250 km/h, a imaju dovoljno memorije za čak 5000 prekršaja. Brzina je i dalje najčešći uzrok prometnih nesreća.

Kamere dobiva i oroslavska obilaznica, Ulica Andrije Gredičaka

Fiksni radari  postavit će se na osam lokacija i to na :

Oroslavje - državna cesta D 307- 4km 1 dionice (obilaznica,ul.A.Gredičaka kod kbr. 3f )

Krapina - Ulica hrvatskih branitelja - kod OŠ A. Cesarec

Mihaljekov Jarek kod kbr.12

Veliko Trgovišće - Ulica Stjepana Radića kod kbr.73

Donja Stubica - državna cesta  D 307  u zoni osnovne škole

Bedekovčina - državna cesta D1, ulica Matije Gupca kbr. 33

Zabok -  županijska cesta, ŽC 2195 Ulica M.Gupca 132

Zlatar - državna cesta D 29 – Zagrebačka ulica – kbr. 49 a

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook