Prethodni članak
Sljedeći članak

Bevc stiže u domaju

Donedavni direktor Steklarne Rogaška , Bojan Bevc, koji je uhićen u Austriji na osnovi hrvatske tjeralice kao osumnjiče


Donedavni direktor Steklarne Rogaška , Bojan Bevc, koji je uhićen u Austriji na osnovi hrvatske tjeralice kao osumnjičenik za štetu od 17 milijuna kuna u mesnom kombinatu PIK Vrbovec, u kojem je također bio direktor, odlučio se predati hrvatskom pravosuđu. Time je želio skratiti vrijeme postupka zahtjeva za izručenjem.


Čak je odlučio avionom, u pratnji celovške policije, otputovati u Hrvatsku i time ublažiti troškove svog izručenja.

Njegov odvjetnik u Celovcu, dr.Ronald Grilc je potvrdio ove informacije.- Besmisleno je bilo što nije odmah dao izjave hrvatskom istražitelju. On je još uvijek u istražnom zatvoru i želi ubrzati postupak, a kako sam izjavljuje, ne osjeća se krivim za ono za što ga se tereti. U Zagrebu će ga zastupati moj kolega Čedo Prodanović- kaže Grilc.

A u Steklarni Rogaška , koju sada vodi Robert Ličen, počele su isplate otpremnina otpuštenim radnicima, među kojima nisu i dnevni migranti iz Hrvatske, koji su također ostali bez posla, ali će kako smo pisali, dobiti jednokratnu utješnu nagradu na slovenskom Zavodu za zapošljavanje.

Nakon toga, ostat će bez ikakve materijalne pomoći iz Slovenije, u kojoj su godinama radili kao vrsni staklari i doprinosili razvoju slovenskog gospodarstva i boljeg životnog standarda.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook