Prethodni članak
Sljedeći članak

BERNARDIĆ: 'Savjetujem predsjedniku Vlade da najprije počisti u svome dvorištu pa onda proziva SDP'

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u utorak u Puli kako je nepojmljivo da premijer Andrej Plenković proziva SDP zbog navodnih afera i sumnje u gospodarski kriminal u slučaju Rijeke kao Europske prijestolnice kulture


foto: arhiva

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u utorak u Puli kako je nepojmljivo da premijer Andrej Plenković proziva SDP zbog navodnih afera i sumnje u gospodarski kriminal u slučaju Rijeke kao Europske prijestolnice kulture te ga pozvao da "najprije počisti stvari u svojem dvorištu", prenosi Dnevnik.hr.

"Savjetujem predsjedniku Vlade da najprije počisti u svome dvorištu. Prije svega neodgovorno je od premijera da upravlja radom državnih institucija progona. Stavljati SDP u takav kontekst, a ne prozivati jedanaest ministara koji su zbog sumnje za korupciju otišli iz Vlade ili svog prvog najvjernijeg koalicijskog partnera Milana Bandića koji je opterećen i optužnicama i aferama je u najmanju ruku neodgovorno", rekao je Bernardić. Dodao je kako od pet osoba koji se trenutno nalaze u istražnom zatvoru u Remetincu četiri iz HDZ-a, prenosi Dnevnik.hr.

"Pametnome je dosta. Stav SDP-a je jasan, beskompomisna borba protiv korupcije je nešto na čemu ćemo inzistirati, a jedan od prvih zakona koje ćemo donijeti je pravo onaj o porijeklu imovine. U SDP-u postoji nulta tolerancija borbe protiv korupcije", ustvrdio je predsjednik SDP-a i čelnik Restart koalicije.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook