Prethodni članak
Sljedeći članak

BERNARDIĆ: 'Nudimo gospodarsku transformaciju za novi početak Hrvatske'

Predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić, predstavio je gospodarski program kojim želi do pobjede na parlamentarnim izborima 5. srpnja


Predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić, predstavio je gospodarski program kojim želi do pobjede na parlamentarnim izborima 5. srpnja. Uz njega su predsjednik Središnjeg savjeta SDP-a Branko Grčić, predsjednica SDP-ova Savjeta za zeleni razvoj Mirela Holy, član SDP-ova Središnjeg tima za gospodarstvo Zvonimir Mršić, predsjednik SDP-ova Savjeta za gospodarstvo Josip Tica, potpredsjednik SDP-a Boris Lalovac te Marko Rakar, jedan od autora SDP-ove strategije digitalne transformacije, piše Vijesti. hr.

"Nudimo gospodarsku transformaciju za novi početak Hrvatske. Najavljujemo velike promjene, koje će Hrvatsku učiniti boljim mjestom za život svim njenim građanima. Hrvatska je danas ispod svih svojih potencijala, a novi izazov je aktualna kriza", naglasio je Bernardić pa nastavio:

"I prije krize je Hrvatska zaostajala jer se nisu koristili svi instrumenti potrebni za razvoj. Kontinuirano se udaljavamo od prosjeka EU i na samom smo dnu po pitanju životnog standarda. Pandemija koronavirusa samo je dodatno pogoršala sve makroekonomske pokazatelje, koji su ionako bili loši. Ova Vlada napušta vlast s padom BDP-a od deset posto. Deficit je više od 25 milijardi kuna, to je veće nego u vrijeme Ive Sanadera. Državni rekord je 315 milijardi kuna, nikad veći!" Napomenuo je i da HDZ bježi od odgovornosti, zbog čega su raspisani izbori. No, isto tako, napominje da njegova koalicija ne bježi od odgovornosti. Tim riječima zapravo je označio početak konkretnijeg predstavljanja gospodarskog plana Restarta, piše Vijesti. hr

"Mi gledamo korak dalje, cilj nam je novi model gospodarske transformacije, koji će se temeljiti na jasnoj viziji i strategiji, na načelima četvrte industrijske revolucije i pametne specijalizacije. I što je najvažnije, naš program se temelji na snažnoj političkoj volji, koja dugoročne ciljeve neće podrediti kratkoročnim interesima i profitu. Ovu krizu vidimo kao priliku za novi početak jer imamo jasnu ideju i znamo što napraviti." Obećao je i da će državna imovina biti prilika za investicije, a ne način na koji se popunjavaju "rupe" u proračunu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook