Prethodni članak
Sljedeći članak

Bernardić: 'Kad dolaziš u Zagorje, pomisliš da je glavni grad Zabok, a ne Krapina. Pavić će to promijeniti'

Mjesto gradonačelnika nije samo cilj. Nama je to i sredstvo koje će nam pomoći da građanima omogućimo bolji život, da im osiguramo sve ono što nisu imali do sada u Krapini – rekao je Željko Pavić


Danas su u Gradskoj knjižnici u Krapini SDP, HNS, HSU, Hrvatski laburisti i NS – Reformisti potpisali koalicijski Sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore za članove Gradskog vijeća Grada Krapine. Prema potpisanom sporazumu, zajednički kandidat ove 'lijeve' koalicije za gradonačelnika je Željko Pavić (SDP), a kandidati za zamjenike su Alen Spiegl (Hrvatski laburisti) i Romeo Vincelj (HNS).

Kako su najavili, koalicija izlazi na izbore sa krovnim  sloganom „Paviću glas, jer on radi za nas.“

-Paviću glas jer on radi za nas, to je uistinu tako jer Željko Pavić je osoba koja je bila predsjednik Gradskog vijeća i on je zajedno s partnerima iz HNS-a u protekle četiri godine, sa svojim osobnim zalaganjem i entuzijazmom, učinio puno i ostvario zadivljujuće rezultate. Pavić nije znao onako na pravi način iskomunicirati s javnošću, a to vam je vrlina velikih ljudi koji su samozatajni i koji ne vole pričati o onome što rade i ne vole pričati o samome sebi. Nadam se da su to građani grada Krapine prepoznali i da su prepoznali ovu široku, narodnu koaliciju stranaka koje nude bolja rješenja upravljanja Gradom i gradskim komunalnim poduzećem. Ja tim ljudima vjerujem, vjerujem u ovu jednu dobru sinergiju i građani Krapine neće pogriješiti ako ovoj koaliciji i ovim kandidatima za gradonačelnika i zamjenike daju svoje povjerenje. Jer oni ih neće 'fkaniti' – rekao je predsjednik Županijske organizacije SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

Predsjednici županijskih organizacija HSU-a i Hrvatskih laburista, Josip Kovačić i Tomislav Končevski, napomenuli su kako su stranke ove koalicije na prošlim izborima imale čak trojicu različitih kandidata za gradonačelnika Krapine, tako da sada, ovako ujedinjeni, očekuju Pavićevu pobjedu već u prvom krugu.

-Mjesto gradonačelnika nije samo cilj. Nama je to i sredstvo koje će nam pomoći da građanima omogućimo bolji život, da im osiguramo sve ono što nisu imali do sada u Krapini – rekao je Željko Pavić.

Župan Željko Kolar, koji je također došao dati podršku svom stranačkom kolegi Željku Paviću, istaknuo je  kako je SDP s partnerima do sada imao većinu u Gradskom vijeću, koje je nešto poput zakonodavne vlasti.

-Do sad smo u Krapini imali zakonodavnu, ali cilj je imati i izvršnu i zakonodavnu vlast, kako bi se gradu omogućio još veći iskorak. Krapina je velika kockica u mozaiku, koja mora dati doprinos u ukupnom razvoju Krapinsko – zagorske županije, a vjerujem da ćemo Željko i ja to i ostvariti pobjedama u prvom krugu – istaknuo je Kolar.

Potpisivanju sporazuma  prisustvovao je i predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić, koji je ovom prilikom naglasio kako je Krapinsko – zagorska županija jedina u Hrvatskoj u kojoj glavni grad nije i najrazvijeniji grad.

-Kad dolaziš u Zagorje, po stupnju razvijenosti i prema odrađenim projektima, pomisliš da je Zabok glavni grad, a ne Krapina. Željko Pavić ima snage to promijeniti i učiniti Krapinu glavnim gradom Zagorja u punom smislu – rekao je, između ostalog, Davor Bernardić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook