Prethodni članak
Sljedeći članak

Bandić dobiva ulicu u Rusiji

Grad Beslan želi se zahvaliti pokojnom zagrebačkom gradonačelniku


Milan Bandić dobit će ulicu u ruskom gradu Beslanu. Taj grad ostao je zapamćen po talačkoj krizi u jednoj školi 2004., koja je završila tragično, s više od 300 mrtvih i više stotina ranjenih, piše Index.hr

Tada je, na inicijativu Milana Bandića, Grad Zagreb organizirao ljetovanje djece iz Beslana u gradskim odmaralištima na Jadranu, a cijela priča je prerasla u tradiciju koja traje do danas.

"On je veliki prijatelj brojnih generacija beslanske mladeži. Gradonačelnik Zagreba je bio 21 godinu, od kojih nas je 15 godina pozivao da praznike provedemo na jadranskoj obali. Oko tisuću djece Beslana posjetilo je Milana Bandića. Nažalost, ne možemo doći na njegov sprovod, ali će njegovo ime biti besmrtno u našem gradu'', rekla je Viktorija Kocojeva, jedna od talaca koji su preživjeli talačku krizu, prenosi Osnova.news.

Podsjetila je da je Bandić prije nekoliko godina proglašen počasnim građaninom toga grada, kao i da ga je ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao ordenom prijateljstva.

 

Pokretanje inicijative da se po Bandiću nazove ulica najavila je skupina ruskih državljana na čelu s investitorom i dugogodišnjim direktorom hrvatske podružnice velike ruske naftne kompanije Lukoil Nikolajem Ivčikovim. Gradske vlasti podržale su tu ideju uz obećanje da će što prije riješiti potrebnu dokumentaciju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook