Prethodni članak
Sljedeći članak

Baka Nada iz Zagorskih Sela pobjednica babičinih kolača

Pobjedničku lentu 9. Babičinih kolača u Zagorska Sela odnijela je Nada Zgorelec sa svojim kolačem originalnog naziva Gostovanjsko prase


Na devetoj po redu manifestaciji Babičini kolači koja je danas održana u Petrovskom, žiri nije imao nimalo lak zadatak, jer se u spremanju najboljih kolača natjecalo 35 babica. Ipak, pobjedu je odnijela Nada Zgorelec iz Zagorskih Sela koja se predstavila sa svojim originalnim tradicionalnim kolačem simpatičnog naziva Gostovanjsko prase.

Baka Nada nam je otkrila da je recept za ovaj pomalo neobičan kolač već godinama u njezinoj obitelji, a nastao je kao zgodna izvedenica inače tradicijskog kolača u obliku janjeta koji se nekada pripremao za blagdane i veća slavlja u obitelji.

Drugo mjesto osvojio je kolač Kosekove oči bake Mirice Sinković iz Donje Stubice, a treće mjesto ostalo je u općini koja je bila domaćin ovogodišnjeg natjecanja, jer ga je osvojila baka Marija Bračević iz Petrovskog sa svojim Kolačem mira.

Dodijeljena je i nagrada u kategoriji ''izvorno zagorsko'' u kojoj je žiri odlučivao o najboljoj dekoraciji bakinih stolova te odjeći i priči s kojima su se bake predstavile. Nagradu je osvojila donjostubičanka Nada Tučkar.

Uručena su i priznanja bakama koje već godinama svojim sudjelovanjem doprinose održavanju manifestacije i očuvanju zagorske tradicije i baštine te zahvalnice i pokloni svim ovogodišnjim sudionicama.

Manifestaciju su svojim dolaskom podržali i pomogli pri podjeli zahvalnica i poklona ministar Siniša Hajdaš Dončić, župan Željko Kolar i njegovi zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek Jambrek, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki te saborske zastupnice Snježana Španjol, Dunja Špoljar i Sunčana Glavak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook