Prethodni članak
Sljedeći članak

AUGUŠTAN - PENTEK: 'Znam da smo na dobrom putu te zbog toga želim i dalje zajedno s vama graditi NAŠ LJEPŠI ZLATAR!

Zlatar je danas grad s mnogim realiziranim projektima, puno njih koji su započeli i s brojnim planovima za sljedeće razdoblje. Slika našeg Zlatara svakim danom je ljepša nego prije, kaže Auguštan Pentek


'Četiri protekle godine su usprkos svim svojim izazovima Zlatar pokrenule od grada bez vizije i projekata, do grada koji se promijenio nabolje i spreman je za još bolje. Zlatar je danas grad s mnogim realiziranim projektima, puno njih koji su započeli i s brojnim planovima za sljedeće razdoblje. Slika našeg Zlatara svakim danom je ljepša nego prije. Slika je to grada u kojem je lijepo živjeti i na koji smo ponosni pred drugima. Došli smo do toga zajedno. Hvala mom cijelom timu, te najviše svima vama koji ste davali pohvale, prijedloge, ali i konstruktivne kritike kojima pokazujete da vam je stalo, istaknula je u svojoj kandidaturi za još jedan mandat gradonačelnice Zlatara, aktualna gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek.

Dodala je da je ponekad je bilo teško. 'Financijske mogućnosti su ograničene, ali pokazala sam da možemo povlačenjem sredstava više nego duplo povećati proračun i provoditi razne investicije. Osim infrastrukturnih projekata, poseban naglasak nam je bio na mlade i djecu, jer želimo da mlade obitelji ostanu ovdje. Tako smo povećavali sredstva za novorođene, stipendije, sufinanciranje vrtića, uveli školu plivanja, omogućili ljetovanja za učenike trećih razreda i brojne druge projekte. Ulagali smo u sva područja, jer slika našeg grada mora biti cjelovita, slika zadovoljnih ljudi. Prvi smo grad u Zagorju koji je uveo transparentnost. Važno mi je da imate uvid u trošenje sredstava, a idemo i korak dalje i uvodimo ZLATAR - otvoreni grad. Naše međusobno povjerenje je važno za daljnji napredak. Sve ću napraviti da nitko više ništa ne skriva i da se više nikada ne ponovi vrijeme u kojem smo bili „Grad slučaj“. Dogradili smo Dječji vrtić, asfaltirali nogostupe, parkirališta, počeli izgradnju novih mostova, sanirali klizišta, uređivali parkove, radili nogostupe, hortikulturno uređivali grad, označivali ulice i naselja, radili dječja igrališta, vježbališta, doveli nove trgovačke centre te stvorili nova radna mjesta kako bi imali kompletnu ponudu u našem gradu. Pokrenuli smo LED rasvjetu i u prvoj fazi postojeću proširili i sad završili natječaj za novu u naseljima i ulicama koji ju nisu imali. Ovo su samo neki od brojnih projekata koji mijenjaju kompletnu vizuru našeg grada. Povukli smo preko 30 milijuna kuna za projekte, a na dodatnih 30 milijuna kuna investicija sudjelujemo kao partner. Bilo je i teških trenutaka kad su želje jedno, a mogućnosti su ograničene. Zajedno smo ih prebrodili kako smo najbolje znali. Bilo je i trenutaka kad mi je došlo da od svega ovoga odustanem zbog ljudi koji su vrlo grubo vrijeđali mene i moje bližnje te silnu energiju trošili da me ocrne. Nažalost, radi se o ljudima koji, i kad su bili u prilici, nisu ništa učinili za razvoj grada, već im je samo vlast na pameti. Međutim, vaša podrška mi je dala snage i odlučnosti da im pokažem još više kako se voli grad i da ne odustajem. Vjerujem da ću vaše povjerenje kao gradonačelnica dobiti i za sljedeće četverogodišnje razdoblje. Znam da smo na dobrom putu te zbog toga želim i dalje zajedno s vama graditi NAŠ LJEPŠI ZLATAR!, zaključuje Augištan Pentek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook