Prethodni članak
Sljedeći članak

Auguštan – Pentek: Zgrožena sam što je moje pismo vrhu stranke procurilo u medije

Unutarstanačka pitanja trebaju rješavati na unutarstanačkim tijelima. Zbog toga bih se suzdržala od bilo kakvih daljnjih komentara, rekla je zlatarska gradonačelnica


Dan nakon što je na sjednici Predsjedništva SDP – a sastavljena lista od 12 kandidata za izbore na predstojećim izborima za Europski parlament, među kojima se našla i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, koja nam je jučer potvrdila da je iznenađena što je predložena na listu, jer je Županijska organizacija SDP – a predložila Nikolu Draškovića, ali da je spremna preuzeti odgovornost za stranku i primiti se posla, ako do toga dođe, portal Jutarnjeg lista objavio je da se SDP – ova lista već osipa. Objavljeno je, u cijelosti, i pismo Jasenke Auguštan – Pentek predsjedniku stranke Davoru Bernardiću i članovima Predsjedništva, u kojem poručuje da je očekivala na listi vidjeti i Bernardićevo mjesto te da bi se voljela 'maknuti s liste i njemu prepustiti mjesto'.


U telefonskom razgovoru Jasenka Auguštan – Pentek potvrdila nam je da je poslala pismo, ali je odbila proslijediti ga našem portalu, a objasnila je i zašto. - Zgrožena sam činjenicom da je pismo osvanulo u medijima, da Predsjedništvo izbacuje van pisma koja javnosti nisu namijenjena. Ja osobno poslala sam predsjedniku stranke i članovima Predsjedništva, zajedno sa svojim očitovanjem. Moj stav je, i cijelo vrijeme sam ga se držala, da se unutarstanačka pitanja trebaju rješavati na unutarstanačkim tijelima. Zbog toga bih se suzdržla od bilo kakvih daljnjih komentara. To što je pismo procurilo samo dokazuje ono što smo se cijelo vrijeme govorili, da je situacija u stranci i prema van odraz takvog ponašanja da u našoj stranci na žalost ništa ne ostaje iza zatvorenih vrata te da ne postoje konstruktivne rasprave koje bi se vodile samo na tijelima na kojima je to i potrebno – istaknula je Auguštan – Pentek.


Na pitanje znači li to da odbija kandidaturu za izbore za EU parlament, Jasenka Auguštan – Pentek rekla je: - Ja niti ne odbijam niti ne prihvaćam, samo sam napisala svoje razmišljanje o ovoj situaciji u kojoj je SDP. Za našu stranku koja je podijeljena, ima određeno rješenje o kojem sam nadležnim stranačkim tijelima poslala svoje razmišljanje  – kratko je odgovorila.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook