Prethodni članak
Sljedeći članak

Atraktivne drvene hiže u Zagorju sve više postaju turistički hit

Mladi zagrebački par arhitekata u Velikoj Horvatskoj kupio je drvenu hižu "Kuću za odmor" u turističke svrhe i već primaju prve turiste koji su oduševljeni ovim našim krajem


Ovih je dana mladi par Ivor Makarić i Sonja Crnković, u nazočnosti načelnika općine Desinić Zvonka Škreblina,  direktora Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela Milana Kladničkog te predsjednika Udruge za brži razvoj Kumrovca", dr. doc. Ivice Hrastovića, otvorio je hižicu - "Kuću za odmor" , što je, kaže, početak sna o korištenju ljepota Hrvatskog Zagorja u turističke svrhe.

 - Budući da smo znali da je Zagorje "osuđeno" na uspjeh, u jesen prije šest godina Sonja i ja smo odlučili na ovim idiličnim zelenim bregima kupiti neku praznu zagorsku hižu. Pomno smo obilazili područje ove Turističke zajednice i prije pola godine konačno pronašli dobro očuvanu hrastovu kuću površine 120 m2, u koju smo se oboje zaljubili na prvi pogled i kupili je svojim ušteđevinama - priča vlasnik kuće, Ivor Makarić, ističući kako su od zuba vremena zaštitili svu drvenariju i uveli instalacije za struju, vodu i plin te je opremili na svoj način. Time su jednu od niza hiža koje dopunjavaju bogato naslijeđe Hrvatskog zagorja, pretvorili u "Kuću za odmor" odnosno iznajmljivanje kontinentalnim  turistima za prijatan odmor. Razmišljaju da krovište sa starim crijepom zamijene slamnatim pokrovom kako je to nekad bilo u Zagorju.

Kuća osim smještaja, ranga 4 zvijezdice, nudi i pristup internetu, vožnju biciklima, šetnju okolicom. Okućnica je površine 1600 m2, pa planiraju i gradnju manjeg bazena i jaccuzija za kupanje. Žele kupiti i neku okolnu parcelu, a planiraju kupiti još nekoliko praznih hiža i  pretvoriti ih u kuće za odmor. Naravno, sve ovisi kakav će biti interes turista i financijska situacija. Zasad je krenulo dobro. Došli su i prvi gosti - par iz Moldavije, koji će ovdje ostati čak 5 tjedana.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook